MTI

Túlbecsülték az LCD-k iránti keresletnövekedést

A 3M arra figyelmeztette befektetőit, hogy második negyedéves profitja nem éri el a korábban várt értéket, mivel túlbecsülték az LCD televíziók iránti keresletnövekedést.

A romló előrejelzés okaként optikai rendszereket gyártó új egységének magas indulási költségeit, valamint az általa gyártott, az LCD kijelzőkben használatos optikai filmek iránti gyenge keresletet említette. Megítélésük szerint az elektronikai ipar túlbecsülte a labdarúgó világbajnokság által kiváltott keresletnövekedést az LCD televíziók iránt.

A társaság most azt várja, hogy második negyedéves bevételei mintegy 5,7 milliárd dollárt tesznek majd ki; az elemzők átlagosan 5,72 milliárdot vártak. Arra számítanak, hogy az éves osztalék 4,55-4,65 dollár között alakul majd. A Reuters Estimates által megkérdezett elemzők 4,67 dollárra számítottak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #4
    És hallottál esetleg arról, hogy kurvára nem mindegy, milyen típusú az az LCD?
  • pepe003 #3
    Én két évvel ezelőtt lecseréltem a jó kis CRT monitoromat, ami 100hz-en üzemelt, gyönyörű színeket adott vissza stb. egy TFT-re, mert azt hittem jobb lesz. Utólag már bánom, szóval részemről az LCD elmehet a fenébe
  • dez #2
    Gondolom jó kis 50Hz-es, mert az kell a szemnek...
  • Ecology #1
    Na mi van? Csodálkoznak,hogy nem tudtak mindenkit behülyíteni? Én még várok jópár évet mire lecserélem a hagyományos CRT tévémet.