MTI

Internetre lép az egyik legrégebbi európai csomagküldő

Internetes áruházat nyitott Európa egyik legrégebbi csomagküldő kereskedelmi cége, a legkiválóbb faliszönyeg- és más hímzésmintákat készítő, az amatőr mestereket az egész világon ellátó Wiehler-gobelin.

A cég internetes áruházában több mint 500 mintát kínál, köztük pédául Leonardo da Vinci Utolsó vacsoráját, Paja Jovanovic művét, a Menyasszony-öltöztetést, vagy a Krisztus a trónon című bolgár ikont. A berlini Jakob Wiehler vállalkozása volt Európában az egyik első csomagküldő cég, hiszen a párnákat, takarókat, faliszőnyegeket bemutató, 72 oldalas árukatalógusait már 1910-től kezdődően postai úton terjesztette Németországban és Kelet-Európában. Neki is köszönhető, hogy a kézimunka a világ számos országában a szép hímzéseket szerető asszonyok egyik kedvelt időtöltése, kikapcsolódása lett.



A háborúk miatt a vállalkozás szünetelni kényszerült, de az alapító fia, Rudolph Wiehler meg tudta óvni a cég sok év alatt felhalmozott mintáit és fonalkészletét, és a béke beköszöntével újra tudta indítani az üzletet, 1970-ben azonban eladta a céget H.J. Beck textilipari vállalkozónak. Beck kifejlesztett egy újfajta mintakészítő eljárást, és új árukatalógust állított össze, amely alapján a mintát, a textílalapot és a szükséges fonalat tartalmazó komplett kézimunkacsomagot meg lehetett rendelni. E csomagok különösen a cég már hagyományos piacain, Szlovéniában, Oroszországban, Szerbia-Montenegróban és Bulgáriában váltak népszerűvé. A világhírű Wiehler-gobelin egyre sikeresebb lett.

A cég tervezői lelkesen kutatják a fejlődés irányait, hogy mindig szebbnél szebb hímzésmintákat kínáljanak. A vállalkozás különlegessége mindig is az aprópontos faliszőnyeg volt. "Számomra az ikonhímzés a legnagyszerűbb és legértékesebb kézimunka" - jelentette ki Jütta Böttcher, Beck lánya, a Wiehler Gobelin jelenlegi tulajdonosa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!