Napi Online

Háttérbe szorulnak az IT-óriások vezetői

A Microsoft vezérigazgatója és a Sony Computer Entertainment elnöke is bekerült a világ azon nagyágyúi közé, akik igazából már nem sok vizet zavarnak.

Miközben igyekezett összeállítani az üzleti világ legfontosabb embereinek listáját a money.cnn.com - amelynek első helyén egyébként "a fogyasztó" szerepel -, számos olyan dollármilliárdokban mérhető vagyonnal rendelkező, rettenetesen magas pozíciót betöltő személyt talált, akik a szerkesztők szerint finoman fogalmazva már túljutottak pályájuk csúcsán.

A néhány példa közül elsőnek itt van mindjárt Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. Bár az igazgatóság és a beosztottai még mindig támogatják, cégalapítótársa, Bill Gates visszavonulásával, illetve azzal, hogy Redmondban Ray Ozzie vette át az ügyeletes techguru szerepét, Ballmer munkája valószínűleg nagyon unalmassá vált. Ken Kutaragi a Sony Computer Entertainment elnöke, de cége nyakig merült a DVD-technológiát felváltó szabványok közötti háborúba és a PlayStation 3 fejlesztésének extraköltségeibe, illetve a videojáték piaci bevezetésének csúszásába.

Arun Sarin, a Vodefone vezérigazgatója a világ legnagyobb mobiltelefon-társaságát vezeti, amelynek éppen az okozhatja a legkomolyabb gondot, hogyan hasznosítsa költséges újításait a világ különböző sarkaiban, rendkívül eltérő fejlettségű piacokon működő vállalkozásainál. Jonathan Schwartz, a Sun Microsystems vezérigazgatója új ember, aki szép elképzelésekkel ült be jelenlegi székébe és sikeresen karcsúsította az IT-céget, ám mindez kevésnek bizonyulhat abban az iparágban, amelyben a Sun termékei nagyon gyorsan válnak különlegesből tucatáruvá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!