SG.hu

LG: Sikeres a DVR

Az LG merevlemezes felvevővel (DVR - Digital Video Recorder) ellátott plazma TV-je a cég szerint forradalmi változást hoz a televíziózás történelmében.

A DVR alapját a Time Shift funkció jelenti, amely egy órás intervallumban folyamatosan rögzíti a TV műsort amint bekapcsoltuk, illetve ha csatornát váltunk. A felhasználók tehát nem csak rögzíthetik kedvenc műsorukat, hanem szüneteltethetik és visszatekerhetik az "élő adást" amikor csak szeretnék. Az LG 1999-ben kezdte kifejleszteni merevlemezes (HDD - Hard Disk Drive) felvevővel ellátott készülékeit, míg az Egyesült Államokban ekkor indult útjára a teljes szintű digitális műsorközvetítés.

Az LG ezt követően mutatta be TiVo-boksz névre keresztelt hordozható külső merevlemezét a 2000-ben Las Vegas-ban megrendezett CES-en, amely az egyik legnagyobb nemzetközi szórakoztató elektronikai kiállítás a világon. A TiVo azért került a figyelem középpontjába, mert amellett, hogy különféle adatok tárolására volt képes ez a hasznos szerkezet, még a rögzített műsorokat is lejátszhatták vele a vásárlók, ha csatlakoztatták TV-jükhöz.

Az Egyesült Államokban - amely az egyik legjelentősebb digitális tartalomszolgáltató - a külső merevlemezre történő digitális HD műsorok rögzítése jogilag korlátozott. Az LG ezért bízott abban, hogy a beépített merevlemezes felvevő megoldást jelent majd erre a problémára. A felhasználók nem kis örömére ráadásul könnyebb és egyszerűbb az összeszerelés és a kábelek csatlakoztatása egy DVR készülék esetén, mint a nehézkes, jóval több hozzáértést igénylő külső merevlemeznél. A távirányítóval pedig minden funkciót elérhetünk legyen szó akár tévézésről, akár a műsorok rögzítéséről.

Az LG azonban csak két évvel a fejlesztések megkezdése után dobta piacra első beépített DVR-rel ellátott TV készülékét, mert a mérnököknek meg kellett birkózniuk néhány technikai nehézséggel. A folyamatos kutatásnak és fejlesztésnek köszönhetően legyőzték az akadályokat és sikerült a 14 cm-nél vékonyabb Plazma és LCD TV-kbe elhelyezniük a merevlemezt, továbbá megoldották, hogy a DVR összehangoltan működjön a többi alapvető fontosságú alkatrésszel, és rögzítés közben ne keltsen zajt és ne is melegedjen túl. Ennek a sikernek köszönhetően gördülhetnek le napjainkban az LG futószalagjairól a DVR-rel ellátott HD-ready Plazma TV-k.

A DVR-rel ellátott 42 inches LCD és 50 inches Plazma TV-khez kapcsolódó következő fejlesztés kétirányú volt: megfelelni a fogyasztói igényeknek, illetve optimalizálni a különféle funkciókat. A fejlesztések során az volt az elsődleges cél, hogy a DVR-rel ellátott TV felhasználóbarát legyen, szabadon kapcsolódhasson más készülékekkel a digitális interfészen keresztül, összehangoltan működjön más eszközökkel és elterjedjen a világpiacon.

Az LG reméli, hogy innovatív, DVR-rel ellátott Plazma és LCD TV-i fellendítik az eladásokat és megerősítik a cég prémium kategóriás imidzsét a futball világbajnokság során. Ha egyetlen mérkőzésről sem szeretnénk lemaradni, akkor a DVR TV a tökéletes választás. A beépített merevlemezzel ellátott TV-vel ugyanis nem maradhatunk le egyetlen fontos pillanatról sem, hiszen a Time Shift funkció használatával visszakereshetjük az elmulasztott perceket. Ha pedig megnéztük, akár folytathatjuk is az elő adást és bármikor visszatérhetünk a rögzített képsorokhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • viizo #3
    "cég prémium kategóriás imidzsét" ezt mondjuk nem mondanám a helyükben, látva a plazmáikat összevetve a japán konkurenciával...
  • viizo #2
    és az is ha elromlik a felvevő rész és vinni kell a tv-t is a szervízbe... :S
  • noss #1
    király dolog a winyós tv, de vajon a 3-5 évenkénti winyócsere is az lesz? ;)