Gyurkity Péter

Shakespeare-oldalt indított a Google

A keresőcég legújabb oldalát az angol irodalom egyik legnagyobb alakjának szentelik, műveivel, kutatási anyagokkal és videókkal egészítve ki a kínálatot. A vállalat eközben felvásárolja főhadiszállása épületeit, amelyet eddig a Silicon Graphicstól bérelt.

A most útjára indított lap teljes egészében Shakespeare alkotásainak, illetve az ő művein alapuló kutatásoknak és előadásoknak szenteli helyét. A kezdeményezés a Google szponzori szerepével van összefüggésben, amelyet New York város "Shakespeare in the Park" elnevezése rendezvénye kapcsán vállalt fel.

A szolgáltatásnak a Google Book Search ad otthont, így nem okoz nagy megle­petést, hogy böngész­hetünk a művek­ben, lekér­hetjük az eddig megje­lent kia­dások listáját, és kere­séseket indít­hatunk a teljes tarta­lomban. A cég közleménye szerint a jelenleg forgalomban lévő verziókat akár meg is vásá­rolhatjuk, keresgélhetünk a rendelkezésre álló videók és képek között, és segít­séget kaphatunk a témában folytatott kuta­tásunkhoz. A fejlesztők igye­keztek további szolgál­tatásokat is bekap­csolni, így például a Google Earth segít­ségével megke­res­hetjük a térké­pen a londoni Globe szín­házat. Látható, hogy a már meglévő olda­lakat igye­keznek tovább népsze­rűsíteni, forra­dalmi válto­zásról nincs szó, mindössze egy helyen gyűjtötték össze a kapcsolódó tartalmakat.

A vállalat eközben főhadiszállásának felvásárlásán és kibővítésén ügyködik. A kaliforniai Mountain View városában lévő központ épületeit ugyanis eddig a Silicon Graphicson keresztül bérelték, a cég azonban nemrég csődeljárást kezdeményezett, és a Google javuló helyzete indokolttá tette a tranzakciót. A San Franciscótól délre található településen és egyéb helyszíneken összesen mintegy 320 millió dollár értékű tranzakciókat hajtanak végre: négy ingatlanforgalmi cégtől felvásárolják az SGI eddigi épületeit, a terület bérleti díját pedig a csődbe ment vállalat helyett fizetik a városnak.

A keresőcég folyamatosan bővíti alkalmazottainak létszámát, egy év alatt csaknem megduplázták (6800 fő) a csapatot. A legtöbben a Mountain View-i főhadiszálláson dolgoznak, és reményeik szerint a felvásárlással biztosítani tudják a helyet további növekedéshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!