MTI

Nem tud elég LCD tévét gyártani a Sony

A Sony termelő kapacitása nem elegendő az LCD televízió kereslet kielégítéséhez, ezért a konszern saját bevallása szerint új alkatrész beszállítókat keres.

A dél-koreai Samsung Electronics konszernnel folytatott közös vállalkozása keretében nem lesz képes az idei évre célul kitűzött hatmillió darabos LCD tévé értékesítést teljesíteni. Egyes LCD képernyős tévé gyártók hatalmas kereslet növekedést regisztrálhattak a futball világbajnokság áldásos hatásának köszönhetően. Az ágazat maga azonban szorult helyzetbe került, mivel egyes gyártók a szükségesnél lényegesen nagyobb mértékben növelték termelési kapacitásukat. Emiatt csökkentek az árak és szűkült a haszonkulcs.

Az LCD képernyő alkatrész ellátás biztosítása a legnagyobb kihívás a laptévé gyártók számára a piaci részesedésért folytatott küzdelemben. A japán Sharp is az alkatrész hiány miatt veszítette el vezető pozícióját az LCD tévék piacán 2005 negyedik negyedévében. Piaci szakértők az idén a laptévé eladások duplájára, világszerte 42 millió darabra való emelkedését jelzik előre.

A Sony viszonylag későn lépett be az LCD tévé piacra és lényegesen alacsonyabb termelékenységgel termelt mint a Sharp vagy a Matsushita, amelyek az alkatrészek nagy részét is maguk állítják elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #6
    valamivel el kell adni. A tévégyártó nem tehet róla, hogy itthon ilyen szar a helyzet.
  • concrete #5
    ez mind világos, de akkor miért megy nálunk a Samsung reklám hogy vb akkor kell LCD TV neked is, miért van a focivb kapcsán akció orrba szájba?
    nem látom az összefüggést
  • DJ Boss #4
    :)
    nem is plazmatévékről van szó :D
    Az emberek meg a HD-ready TV-ket is simán megveszik, pedig... de nem is Magyarországról van szó. Pl. USA-ban az átlagos baseball-, rögbimeccseket HDTV minőségben (720p) közvetítik élőben, 5.1-re kevert hanggal (!)... Japánban több éve HD adások vannak, és ők is kinn vannak a VBn... Nem hozzánk kell viszonyítani.
  • Cat #3
    igen, a premiere fizetős tévécsatorna
    A többi (pl. ZDF) 16:9-ben nyomja
  • Zro #2
    Nálunk nem HDTV minőségben jön, de nem is a magyarok miatt fog az egekbe szökni az lcd tv-k eladása :)
    De tőlünk nyugatabbra már erősen terjednek a HD adások, s még pénzük is van HDTV-re... A foci VB-t pedig tuti, hogy már nyomják HD minőségben is.
  • concrete #1
    "a futball világbajnokság áldásos hatásának köszönhetően"
    nemértem,tán HDTV minőségben jönnek a mecsek? nem emlékszek ilyenre ... akkor meg csak azért hogy plazmán nézzem? ez valami PR duma hogy focivb-t csak plazmán érdemes ...