Specker Balázs

Hackertá­ma­dá­sok­ra számít a FIFA

A FIFA internetes szolgáltatója a foci vb elindulásával egyre több behatolási kisérletre számít. Vélemények szerint a hackerek újra próbálkoznak majd időzített DoS-támadásokkal.

Roger Jones, az Avaya európai, közel-keleti és afrikai üzleti fejlesztéseiért felelős igazgatója szerint a hackerek újra próbálkoznak majd időzített DoS-támadásokkal, noha a 2002-es vb, a 2003-as női vb, valamint az idei bemelegítő sorozaton sem jártak sikerrel. Hozzátette azonban, hogy egyelőre erre semmi jel nem mutat.

A szakember korábban elmondta, hogy néhány - rablóból pandúrrá lett - hackerrel is megállapodtak a biztonsági rendszer tesztelésén. Az esemény ideje alatt állandó biztonsági szolgálat vigyáz a hálózat zökkenőmentes működésére futballszövetség müncheni központjában - írja a ZDNet.

Mike Kelly, a FIFA IT-csoportvezetője azt is elmondta, hogy technológiai partnereik biztonsági gárdái több lehetséges támadás forgatókönyvet is végigjátszották. Kelly tisztában van a FIFA birtokában lévő információk fontosságával. A szervezet adatbázisa részletesen tartalmazza az eseményben résztvevő személyek és vállalatok adatait. A csoportvezető egy rövid interjújában úgy fogalmazott, hogy "teljes bizonyossággal" állíthatja, a FIFA és partnerei minden megelőző óvintézkedést megtettek.

Az Avaya vezető beosztású munkatársa ugyan nem közölte, hogy pontosan mely cégekkel működtek együtt a megelőzés és a vírusvédelem terén, annyit azonban elárult, hogy alapjaiban szervezték át a védelmi rendszert és a 2002-es VB-nél közreműködő biztonsági partnercégeket is lecserélték, a vezetőség azonban ugyanazokból áll mint négy évvel ezelőtt.

A nézőszám várhatóan 4 milliárddal nő majd az előző világbajnoksághoz képest, elérve ezzel a 32 milliárdos rekordot, tehát weboldaluknak eddig soha nem tapasztalt forgalommal kell megbirkóznia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UnnameD #11
    Háát.. biztos akad olyan hacker, aki utálja a focit, és tudja is a dolgát. Ja és én sem szeretem a kifestett arcú bohóc-majmokat, akik mindent telifirkálnak ute, meg fradi felirattal
  • Highw@yPos. #10
    Itt a cáfolat:Jermaine Vanenburg
  • Highw@yPos. #9
    Germánok rulez ;-), aztán meg Argentina!!

    Kicsit röhejes már ez a "brazilokat nyomjuk, mert ők a sztárok", nekem túlságosan is eröltetett és inkább unszimpátiát vált ki.
    Szurkolótáboruk(nem brazil lakos):
    60% - gyerek
    30% - futballhoz nem értő laikus
    10% - valóban szereti a brazilokat

    Vagyis szerintema 90%-a csak divatból brazilozik, mert a sárga-zöld felső jól megy a kék farmehez kábé, 6 nevet nem tudna felsorolni a csapatból.

    Sajnos megvette őket a Nike/Pepsi kilóra, és inkább media-reklám figurák lettek és így épültek be a köztudatba.
    Ha valaki látott már Freestyle focit, azt tudná, hogy a Ronaldinho cseleit több ezer ember megcsinálja ugyanúgy, sőt már komolyabbakat is láttam...csk őket nem futtatja a nike/pepsi nomeg Cantona :-).

  • juzosch #8
    Gondolom látogatószámot jelent itt, azaz hogy hányszor nézik meg az oldalt. Én naponta legalább 2x ránézek (most h beszáltam a játékba, többször is), tehát 1 hónap alatt én máris 60 látogató vagyok legalább.
  • k0zi #7
    Németország \o/
  • chokeerigo #6
    Ez elég szánalmas lenne..
  • jax #5
    Énis hollandos vagyok.
  • turul16 #4
    "A nézőszám várhatóan 4 milliárddal nő majd az előző világbajnoksághoz képest, elérve ezzel a 32 milliárdos rekordot, tehát weboldaluknak eddig soha nem tapasztalt forgalommal kell megbirkóznia." Ez egy galaktikus mecs lesz :)
    Valki elmondaná nekem mi a "nézőszám" definiciója? Meg, hogy itt helyesen használták -e ?
  • dotkom #3
    a brazilok jol nyomjak, de most hogy elterjedt ez a divat brazilozas en meg inkabb a hollandoknak szurkolok
  • Deffyant #2
    tudtam hogy itt sem ússzuk meg a foci vb-t, de jöjjön aminek jönnie kell :)