SG.hu

Razziák debreceni mobilboltokban

A Debreceni Rendőrkapitányságon az utóbbi időszakban megnövekedett a mobiltelefonnal kapcsolatos bűncselekmények száma ( lopások, rablások).

A fenti ügyekben indult eljárások eredményes befejezése, az elfogott elkövetők gyanúsítottkénti kihallgatása során megállapítást nyert, hogy az eltulajdonított telefonokat a tettesek a bűncselekményt követően szinte azonnal értékesítették egy-egy Debrecen területén található használt mobiltelefonok kereskedésével foglalkozó üzletekben a mobiltelefon árának töredékéért 3-10.000 Ft-ért. Miután a fentiek a debreceni rendőrség tudomására jutottak, rendszeres ellenőrzéseknek vetették alá az illetékességi területükön működő használt mobiltelefon értékesítéssel foglalkozó vállalkozásokat.

Az elmúlt 2 hétben 2006. május 21- 2006. június 1 közötti időszakban következetes és visszatérő ellenőrzéseket tartottak a fent említett üzletekben, amelyekből 10 db Nokia, Sony Ericcson és Samsung mobiltelefonokat foglaltak le összesen 518 000 Ft értékben, melyekről megállapítást nyert, hogy körözés hatálya alatt állnak, mivel azokat bűncselekmény során tulajdonították el. Azon vállalkozások, üzletek tulajdonosait, eladóit, akiktől bűncselekményből származó telefonokat foglaltak le orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták, illetve hallgatják ki bűncselekményből származó tárgy eladásában ( értékesítésében) közreműködésük miatt.

A Debreceni Rendőrkapitányság közleménye szerint a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak nem csak a telefonok eltulajdonítóinak elfogására, illetve a mobiltelefonos bűncselekmények visszaszorítására, hanem következetesen ellenőrízni fogják az esetleges orgazdák körét is, így például az értékesítő helyeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HuMarci #1
    Na és Székesfehérváron mi lesz?