Berta Sándor

Youtube - önhekkelés viccből

Csütörtökről péntekre virradó éjjel egy érdekes felirat fogadta a Youtube.com látogatóit. Bár a legtöbben azonnal hackertámadásra gyanakodtak, utólag kiderült, hogy csupán a portál egyik munkatársának rossz tréfájáról volt szó.

Napjainkban szinte mindennapossá váltak az akár a magánemberek, akár a vállalatok weboldalai elleni hackertámadások. A Youtube.com nevű site vicces akciója talán ezért aratott a vártnál kisebb sikert. Az akció azért is volt érdekes, mert a portál munkatárasai már jó előre közölték a látogatókkal, hogy csütörtökről péntekre virradó éjjel karbantartási munkákat fognak végezni. Azonban a karbantartási munkák helyett az ominózus felirat jelent meg a portálon.

"Azért gondoltuk, hogy ezt az üzenetet tesszük ki, mert meg akartuk lepni a rajongóikat. Ők biztos nem akartak valami száraz közleményt olvasgatni egész éjszaka" - próbálta menteni a menthetőt Julie Supan, a Youtube egyik szóvivője.

Mivel a felirat megjelenése után számos aggódó e-mailt kaptak az üzemeltetők, később kénytelenek voltak kitenni egy másik feliratot is, miszerint nem hackelték meg az oldalt. A karbantartási munkák végeztével mindenesetre ez a felirat is eltűnt, és a Youtube ügyfelei új szolgáltatásokkal gazdagodtak. A felhasználók minden eddiginél egyedibbé tehetik a profiljaikat és ezentúl a Youtube-videók már beilleszthetők a Livejournal, illetve a Blogger blogoldalakon lévő naplókba is.

Mindenesetre nem jó az ördögöt a falra festeni - tartja a mondás és könnyen lehet, hogy néhány hacker nem is találta annyira viccesnek a Youtube.com munkatársainak akcióját. Persze, ha egy ilyen támadás ezek után mégis bekövetkezne, Supan nehezen tudná megmagyarázni a felhasználóknak, hogy ezúttal nem karbantartási munkákról van szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asdasdasd #13
    Gratulálok a cikkírónak. Sikerült úgy egy - amúgy is teljesen érdektelen - cikket írnia, hogy nem írta le miről is van szó.
    Esik a színvonal --\___
  • Hegyikecske #12
    reeeeeekláááám szaga van :D
  • arty #11
    mert az ember tényleg hülye :)
  • rigidus #10
    a lenyeget elertek: beszelnek rola
  • Windforce #9
    ennel jobb reklam nem is kellhet az oldalnak
  • Dav999 #8
    n1
  • bundee #7
    igenyes cikk, irnak mindent, csak azt nem, amit kellene :)
  • DjDano #6
    ha hülyének nézik az embert az szerintem nem vicc...
  • qtpman #5
    idióták mekkora barmok az amcsik...
  • drizzt1666 #4
    Most nem azért, de az embendinget már eddíg is tudta, szal ez nem új szolgáltatás. A cikkíró be van b@szva :D