SG.hu

Újabb épülettel bővül az Infopark

Kóka János miniszter és Dr. Eckart John von Freyend, az IVG Immobilien AG elnöke lerakták az Infopark D épületének alapkövét.

Az Infopark Budapest fejlesztése tovább folytatódik, és újabb épülettel gyarapszik az első működő közép-európai technológiai és innovációs park. 2006. május 31-én Kóka János miniszter az Infopark immáron hatodik, D jelű épületének alapkövét helyezte el. Az ünnepségen beszédet mondott még Molnár Gyula, XI. kerületi polgármester és Prof. Dr. Klinghammer István, az ELTE - az Infopark partnere - rektora. Az ünnepség keretében Dr. Eckart John von Freyendet, az IVG Immobilien AG, az Infopark német beruházója elnökét a Magyar Gazdaságért díjjal tüntették ki, mellyel az európai szintű Infopark megvalósulása érdekében történő személyes közreműködését ismerte el a magyar állam.


Az IVG a budapesti ingatlanpiac dinamikus fejlődésére alapozva és az Infopark eddig elkészült épületeinek sikeres eladása után döntött a fejlesztés gyors folytatásáról. Az új ingatlanfejlesztés értéke cca. 34 millió Euró. A 6 emeletes épület 17.500 m2 bérbeadó irodaterületet és 352 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázst kínál az érdeklődőknek.

Az új épület formájában és építészeti elgondolásában a lehető legharmonikusabban illeszkedik az Infopark eddigi arculatához, és modern klinkertégla-üveg-fém-jegyeivel az Infopark egységes campus-karakterét új építészeti megoldásokkal gazdagítja. A homlokzat horizontális tagozódásának szigorúbb egységét a markáns, 3 emeletmagasságba nyúló, impozáns bejárati előtér továbbá az épület egészén ritmusosan elhelyezett két emelet magasságú loggiák törik meg. A modern irodaház földszinttől számított hatodik szintjét egy teraszos, beugró tetőtér zárja le. Innen és a tetőn kialakításra kerülő party-teraszról kiváló kilátás nyílik a budai hegyekre és a Dunára.


Az Infopark legújabb és legnagyobb épülete a megszokott 1A minőséget képviselve minden igényt kielégítő technikai felszereltséggel, átgondolt rugalmas kialakítással és a későbbi gazdaságos üzemeltetést biztosító műszaki megoldásokkal áll a jövendő igényes bérlők rendelkezésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yeti #1
    Tökjó, viszont még jobb lenne, ha az infoPARK tényleg park lenne, és nem úgy nézne ki, mintha a 80as éveknen egy lakótelep közepén lenne a jókis ottfelejtett betonelemekkel, meg a gyalogosok által kikoptatott ösvényekkel a dudva között. Szóval jó lenne azt is rendberakni, mert egyszerűen szégyen ahogy most kinéz.