MTI

Sziget Fesztivál tizennegyedszer is

Rengeteg sztárfellépőt ígérnek a szervezők a 14. Sziget fesztiválra, amely minden eddiginél nagyobb, 2,25 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodik.

A fesztivál csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy augusztus 9. és 16. között mintegy 200 nemzetközi sztár, 500 hazai zenekar, előadó és több tucat színházi produkció várja majd a látogatókat a Hajógyári sziget összesen több mint 60 programhelyszínén. Gerendai Károly, az esemény fesztiváligazgatója elmondta, hogy idén 400 millió forinttal többet költenek a Sziget fesztiválra, mint tavaly. A pluszköltségek között említette a jobb szolgáltatásokat és a még több nemzetközi fellépőt.

A rendezvény egyik legfontosabb sztárja az angol Radiohead zenekar, amelynek lemezei a "minden idők legjobb albumai"-listák élmezőnyében szerepelnek. A zenekar rövidesen új lemezzel jelentkezik. Ugyancsak várva vár vendége a fesztiválnak az amerikai Scissor Sisters zenekar, amely két évvel ezelőtt már majdnem eljött a Szigetre, azonban akkor egy DVD-felvétel miatt lemondták szereplésüket. Itt lesz - a teljesség igénye nélkül - a Franz Ferdinand, a Placebo, a Therapy?, a Ministry, a Rasmus, a dEUS és az olasz Jovanotti is, aki már rendszeres visszatérő vendégnek számít a fesztiválon.

A világzenei nagyszínpadon fellép Robert Plant és vadonatúj zenekara a Strange Sensation, és idén sem maradhat el Boban Markovic rezesbandájának a koncertje sem. A kemény rockzene szerelmeseit többek között a Sick Of It All, a Fear Factory várja majd. Ugyancsak újdonság, hogy nagyszínpados rangot kap a jazz színpad külön helyszínt kapnak a kisebb hardcore és metál zenekarok. Idén lesz úgynevezett "csendes diszkó" is a szigeten, ahol a résztvevők vezeték nélküli fülhallgatókkal a fejükön táncolhatnak, külső szemlélők számára "csendben". Érdekesség, hogy a nagyszínpadnál a koncertek után minden éjjel látványos fényshow lesz.

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhatták a Szigetre járók, az idei fesztivál ismét fejlettebb szolgáltatásokat ígér, mint az előző évi. Idén is lesz a szigeten például patika, talált tárgyak osztálya, értékmegőrző, 168 órás egészségügyi és biztonsági ügyelet, elsősegély sátor. Viszont újdonság, hogy jelentősen megnövelik a konténer wc-k számát, ezekből a sziget frekventált pontjain "wc-központokat" hoznak létre állandó takarító személyzettel. Gerendai szerint a fesztivál eljutott arra a pontjára, ahol már nem azon kell gondolkodni, hogyan lehet nagyobbá tenni, hanem az a cél, hogy minél inkább minőségi szolgáltatásokat kínáljon.

Müller Péter Sziámi, a Sziget Fesztivál alapítója a sajtótájékoztatón a Hajógyári sziget eladásával kapcsolatban azt mondta, hogy nem arról a részéről van szó, ahol a fesztivál zajlik. Hozzátette: ha valóban felépül a szigeten egy szálloda, az a fesztivál szempontjából is jó lesz, hiszen a sztárfellépők elszállásolása könnyebbé válik.

A Szigetre a napijegyek 6.000 forintba kerülnek majd, amelyeket elővételben meg lehet vásárolni. Tavaly már hetekkel a Sziget előtt nem lehetett hetijegyet kapni a rendezvényre és volt olyan nap, hogy a napijegyek is elfogytak. Mivel idén még erősebb program, és ezzel együtt nagyobb érdeklődés is várható, a szervezők úgy döntöttek, hogy a 25 ezer kiadható, hagyományos, "ottalvós-sátrazós" hetijegy mellé további 15 ezer olcsóbb, "hazamenős" hetijegyet is kiadnak. Ezt azok vehetik majd igénybe, akik nem a Szigeten oldják meg a szállásukat, de élni szeretnének a hetijegy adta kedvezményes lehetőséggel.

A hagyományos, "ottalvós-sátrazós" hetijegy - továbbra is minden lehetőséggel együtt, ami a kempingezéshez szükséges -, elővételben május elejétől június 15-ig négy napijegy árába, azaz 24.000 forintba fog kerülni. Június 16-tól öt napijegy ára, azaz 30.000 forint lesz a heti beugró. Ez az ár azonban a bejáratnál - a korábbi évek gyakorlatától eltérően -, a Sziget kezdetével már nem emelkedik. A "hazamenős", azaz nem sátrazós hetijegyet elővételben június 15-ig mindössze 20.000 forintért, később 25.000 forintért lehet majd megvenni. A "hazamenős" jeggyel sátrat nem lehet behozni, tehát sem sátrazási lehetőség, sem a kemping-szolgáltatás nem jár hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ThomasTheKoRner #1
    Programok ide vagy oda...baromi nagy lehúzás lett ez a sziget.Heti jegy 30-ért?Nevetséges...persze a németek majd jól ellepik megint,lassan már csak ők maradnak ilyen árak mellett...:(