Specker Balázs

Megérkezett a Toshiba első HD-DVD-s laptopja

A Toshiba bemutatta első HD-DVD-s laptopját a Los Angeles-i E3 (Electronic Entertainment Expo) szórakoztatóelektronikai show-n. A G35-AV650-es modell a Qosmio temékcsalád legújabb darabja.

A cég közleménye szerint az elsősorban szórakozásra tervezett notebook 17 inches kijelzője 1920x1200-as felbontásra képes. A Qosmio G35-ös 2 GHz-es Core Duo Intel processzorral, két 100 GB-os RAID merevlemezzel és 1 GB DDR2 memóriával kerül majd forgalomba. A megjelenítésről az Nvidia 256MB DDR3 memóriával felszerelt GeForce Go 7600-asa gondoskodik majd - olvasható a cég honlapján.


Dave McFarland, a Qosmioért felelős termékigazgató úgy látja, hogy bár a tervezetnél lassabban terjed a HD-DVD, azért filmek már most is szép számmal kaphatók rá és a kínálat az év végére elérheti akár a 200 darabot is - írja a CNet. A HD-DVD vetélytársának tartott Blu-ray formátum még várat magára. A legfrissebb hírek szerint a tartalom és a hardver is csak júniusra lesz elérhető a felhasználók számára. A Peerflix friss felmérése ugyanakkor rámutatott arra, hogy még a gyűjtők nagy része sem tervezi idén a következő generációs lejátszók és kiadványok beszerzését.

A teljesítményt - mint általában - most is meg kell fizetni. McFarland úgy nyilatkozott, hogy a hordozható multimédiás erőmű ára 3000 dollár (körülbelül 600 ezer forint) körül várható, és hogy az új gép nem lesz egy kifejezetten könnyű darab a maga 4,5 kilós súlyával. A termékigazgató azt is elmondta, hogy az új notebook még a héten megrendelhető lesz a Toshiba honlapjáról, a jövő héttől pedig a viszonteladók polcaira is felkerül.

A gyártó úgy döntött, hogy a Microsoft Windows Media Center Edition 2005-ös verzióját adja termékéhez, és bár a jövőt illetően még nem határozott a japán óriáscég, egyelőre még nem kívánja támogatni az Intel Viiv technológiáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #7
    "HD-DVD, azért filmek már most is szép számmal kaphatók rá és a kínálat az év végére elérheti akár a 200 darabot is"
    Márhogy japánban???
  • Sanyix #6
    Ingyen simán :)
  • craesh #5
    de hogy a témánál legyünk: PS3 + BLU-RAYt mindenkinek
  • craesh #4
    zsir a narancssárga üvegszerü absztrakt háttér :)


  • RoonS #3
    ...ezt sem kell nyomogatnom egy ideig.
  • [Jakuza] #2
    Hat ami van benne nem csodalom, hogy annyiba kerul a nyito ara.
  • roliika #1
    " (körülbelül 600 ezer forint) " Csoda, hogy kapni...