MTI

Apple - hétszeres eladás zenelejátszókból

Az Apple az idei év első negyedévében hétszer több, összesen 6 ezer zenelejátszót adott el Magyarországon, mint egy évvel korábban, míg a számítógép értékesítési volumene az elmúlt 12 hónapban megduplázódott.

Emanuele Massimo, az informatikai termékeket és digitális zenelejátszókat-tárolókat (iPod) gyártó társaság magyarországi képviseletének vezetője pénteken, a második magyarországi, fővárosi Apple Center megnyitóján elmondta: percenként 65 iPodot adnak el világszerte, s piaci részesedésük meghaladja a 73 százalékot. Magyarországon egy készülék átlagára mintegy 50 ezer forint.

Európában mintegy 300 Apple Center van: az üzletek kialakítása és szolgáltatásaik egyformák. Az irodavezető vállalati előírások miatt konkrét adatokat nem mondott magyarországi tevékenységükről, ám azt elárulta, hogy az idén újabb centert nyitnak a fővárosban, a MOM Parkban.

Az első, tavaly augusztusban átadott pesti center kialakítása mintegy 16 millió forintba, míg a második, most megnyílt budaié 5-6 millió forintba került.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mesyre #1
    Hát, nekem csak tegnap volt a kezemben először iPOD. Kemény 15 percet használtam is és beleszerettem... Nekem MSI mp3asmom van... de ahogy tehetem iPOD lesz belőle :)


    mesyre