MTI

Digital Life - 40 millió forint befektetés az internetbe

A D.L.S. Digital Life Style Kft. egy internetes közösségi oldal létrehozásával azt reméli, hogy fél éven belül megtérül az a mintegy 40 millió forintos befektetése, amit egy ingyenes operációs rendszer kifejlesztésére költött.

A társaságot 2004-ben elsősorban az ingyenesen hozzáférhető InNeOO virtuális operációs rendszer kifejlesztésére hozták létre: az inneoo.com felhasználói, így a lakossági és a vállalati ügyfelek bárhonnan elérhető internetes tárhelyet vehetnek igénybe, illetve egy olyan weboldalkészítő rendszert találnak, amivel rövid idő alatt internetes oldal hozható létre. Az InNeOO oldal ezen túlmenően tartalmaz még elektronikus levelező rendszert, egyszerűsített szövegszerkesztőt, valamint médiatárat is.

Ezzel összefüggésben Kiss Ádám, a társaság egyik tulajdonosa elmondta: a rendszer felhasználói olyan virtuális megoldásokat is igénybe vehetnek, amelyeket eddig kizárólag installálható szoftverként, térítés ellenében érhettek el. Hozzátette: az újfajta adattárolást és -kezelést lehetővé tevő rendszer teljes mértékben feleslegessé teszi a különböző adathordozó eszközök használatát.

Kiss Ádám közölte: a társaság már rövid távon is internetes szolgáltatásokból szeretne megélni úgy, hogy honlapján az egyedi látogatói számot egy közösségépítő rendszerrel - hasonlóan az iWiW-hez - még az első félév végére napi 100 ezerre növeli. A módszer lényege, hogy a közösségépítő rendszer egyre több látogatót vonz, ez pedig arra készteti a hirdetőket, hogy felületet vásároljanak az oldalon.

Kiss Ádám elmondta azt is, hogy a társaságnak eddig még nem volt számottevő bevétele, mivel eddig projekt cégként működött. A tulajdonos szerint terveik realitását mutatja, hogy internetes oldaluknak, az operációs rendszer letöltési lehetőségének megnyitása után, 4-5 nap alatt már több mint 500 regisztrált felhasználója volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kow83 #2
    Nekem ettől jobb tervem van :)
  • concrete #1
    Megnéztem a lapot, de nem láttam forradalmi újításokat, vagy ötleteket. A meglévő ötletek újrarendezése összecsoportosítása, szerintem.
    40m HUF kevésnek tűnik egy világmegváltó projekthez...