Napi Online

Napkollektor üzletbe vág a Novotrade

Az internetes könyvdisztribúció után új befektetési területtől remél komoly nyereséget a Novotrade.

A cég által a pénteki közgyűlésen elhatározott 2,4 milliárd forintos tőkeemelés célja ugyanis az alternatív energiaforrásokkal kapcsolatos új termékek gyártása - jelentette be Rényi Gábor, az igazgatóság elnöke a pénteki közgyűlésen. Az e-businessben a Sunbooksszal nem sikerült nyereséget elérni, sőt e leányvállalat volt a felelős az elmúlt években a Novotrade veszteséges működéséért. Márciusban végül az eladás mellett döntöttek, de feltehetően már ekkor kész volt a terv az új üzletbe való beszállásról.

Az elképzelések szerint a beruházás teljes összege mintegy 40 millió euró, azaz több mint 10 milliárd forint lesz, ebből a pénzből napkollektorgyárat épít a társaság. Rényi Gábor az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a beruházás legkésőbb 2008-ig készül el, és már az első teljes üzleti évben nyereséges lesz a termelés.

Amennyiben a jelenlegi tulajdonosok nem jegyzik le az új kibocsátású részvényeket, akkor arra a liechtensteini bejegyzésű Genesis Capital Management Ltd. jogosult a már megkötött előszerződés alapján. Rényi szerint reálisan 35-40 százaléknyi részvény birtokosa lehet az eddig még Novotrade-részvénnyel sem közvetlenül, sem közvetve nem rendelkező Genesis Capital.

A cég részvényesei a zártkörű alaptőke-emelésen túl elfogadták a 2005-ös beszámolót 963 millió forintos konszolidált árbevétellel és 221 millió forint veszteséggel, valamint arról is döntöttek, hogy a részvények névértékét a jelenlegi 500 forintról 100 forintra csökkentik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!