Berta Sándor

Egymilliárd dollárral támogatja a harmadik világot az Intel

Az AMD és Nicholas Negroponte után az Intel is úgy döntött, hogy támogatja a gazdaságilag elmaradott országokat abban, hogy megismerkedhessenek a legújabb technológiákkal és képzési formákkal, tananyagokkal.

A világ legnagyobb processzorgyártója a World Ahead nevű program keretében 100 ezer olcsó PC-vel látná el a szegény országok iskoláit és tízmillió tanár képzésében kívánnak szerepet vállalni. A cég a következő öt évben összesen egymilliárd dollárt kíván erre a célra fordítani. A projekt fő feladata, hogy megismertesse a harmadik világ országaiban lakókat a számítógéppel és a világhálóval, valamint ezek használatával. "Természetesen ez nemcsak a világnak, de nekünk is jó. Egy ilyen program számunkra is kifizetődő" - mondta Paul Otellini, az Intel elnöke, aki a projekt részleteit Austinban fogja ismertetni a héten rendezendő Információs Technológiai Világkongresszuson (WCIT).

A kezdeményezésnek három fő célja van: olcsó és a gazdaságilag fejletlen államok igényeinek megfelelő számítógépek kifejlesztése, nagy területeket lefedő szélessávú internethozzáférések kiépítése - többek között az Intel által is felkarolt WiMAX-technika segítségével - valamint informatikai tanárok és diákok képzése. Az Intel által kifejlesztendő olcsó PC-k ára körülbelül 300 dollár lesz és a vállalat tájékoztatása szerint nem óhajtják feláldozni a teljesítményt és a minőséget az pénz oltárán. Ennek a törekvésnek az értelmében minden számítógépbe merevlemez és nagy teljesítményű processzor kerül.

Mint ismeretes, az Intel idén már bejelentette, hogy támogatja az indiai Jaagruti programot, amely lehetővé teszi, hogy az indiai emberek nagy teljesítményű, de könnyen kezelhető számítógépekhez jussanak. A cég ezenkívül részt vesz a Discover the PC nevű projektben is, amelynek célja, hogy olcsó gépekkel lássa el Mexikót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lame #3
    Ja, az uj piac mindig jol jon.
    Jol raeroltetnek egy feljodesi iranyt ezekre az orszgokra.
  • Sionnach #2
    persze, de ezzel együtt valamilyen fejlődést indítanak el, ami jó lesz az ott élőknek is
  • craesh #1
    befektetés + vállalatok új piac után néznek?