Berta Sándor

Multimédiás rádiót terveznek a bajorok

Egy, a Bajor Rádió által felkarolt projekt keretében létrehozzák Németország első, a XXI. század kihívásainak is megfelelő rádióját. Az egyelőre még csak papíron létező új műsorszóró az ország első multimédiás rádiója lesz.

Az új szolgáltató műsorában aktuális zenéken kívül helyet kapnak majd a különböző zenei irányzatok is, míg a technikai felszerelés minden igényt kielégít. A tervek szerint fontos szerep hárul majd a hallgatókra és a készítők minél nagyobb mértékben igyekeznek majd kihasználni az internet nyújtotta lehetőségeket. A Bajor Rádió által támogatott új műsorszolgáltató legfontosabb céljának azt tekinti, hogy a világháló felhasználásával segítse az új fiatal német zenészek és együttesek ismertté válását és albumaik terjesztésében az első lépések megtételét.

Az adó a tervek szerint 2007-től sugároz majd és műsorával elsősorban a 30 évnél fiatalabb hallgatókat célozza meg. Nem múlik majd semmi a politikusokon sem, hiszen az illetékes hírközlési bizottság tagjai már korábban úgy döntöttek, hogy támogatják az új rádió működését. Csupán egyetlen feltételt szabtak: az adó sugárzásával párhuzamosan fokozatosan meg kell kezdődnie a digitális rádiózás térhódításának Bajorországban.

A zenei műsorokon kívül a programban helyet kapnak majd a fiatalokat leginkább érdeklő témákat kitárgyaló műsorok is. A cél az, hogy a korosztály tagjai érezzék: ez a rádió nekik, értük szól. A Golem német hírportál arról számolt be, hogy az új rádió egyúttal videóblogokat és podcastokat is létre fog hozni, így mindenki megtalálhatja majd az őt érdeklő zenéket és témákat. Ezen kívül új rendezvénysorozatot is indítanak Bavarian Open néven, valamint Bavarian Open Source-nak nevezett nyílt forráskódú legális letöltési fórumot. Innen bárki letöltheti majd a neki tetsző zenéket mp3 formátumban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KisDzso #3

    LOL
  • AgentKis #2
    "Innen bárki letöltheti majd a neki tetsző zenéket MP3 formátumban."

    Erre azért rá fognak pörögni a jovédők, és be is tiltatják majd a francba. Azzal jönnek, hogy a jogdíj nélküli zenék (freeware zenék), az ő hasznukat nyírja, mert ha van jogdíj nélküli akkor nem veszik a jogdíjast a parasztok elég szorgosan...
  • pitbulllll #1
    ehe hát nem egy roxy