SG.hu

Összekötik a Media Markt-Saturn adathálózatát

A BT ma bejelentette, hogy elnyerte a Media-Saturn üzletcsoport európai hálózati megoldásának kiépítésére és irányítására kiírt pályázatot.

A csoport Media Markt és Saturn üzleteivel Európa legnagyobb kiskereskedő lánca a fogyasztói elektronika terén. A jövőben a Media-Markt és a Saturn Németországon kívüli összes 11 országbeli üzletét a csoport németországi, ingolstadti rendszerközpontjával kötik össze a BT MPLS hálózatán keresztül. A BT ugyancsak átveszi a kezdetben nyolc országos hálózat irányítását, amely különálló áruházakat köt össze országos központjukkal. Mindkét fél megegyezett, hogy a szerződés összegét nem hozzák nyilvánosságra.

“További jelentős európai terjeszkedésünkhöz, amelynek 13. tagja 2006-ban Svédország lesz, szükségünk van egy mértékadó és időtálló hálózati megoldásra" - mondja Wolfgang Lux, a Media-Saturn-Holding Kft. IT, logisztikai és szervezési területekért felelős igazgatója. "Ezen túlmenően partnerként olyan nemzetközi szereplőre van szükségünk, amely képes összetett nemzetközi projektek megvalósítására. A már régóta fennálló és sikeres együttműködésünk alapján úgy érezzük, hogy ezt a partnert megtaláltuk a BT-ben."

A határokon átívelő, harmonikus hálózat segítségével könnyebb egységesíteni új helyszíneket, amely ezáltal elősegíti a csoport gyors növekedését. A szabványosított platform azt is jelenti, hogy új alkalmazásokat és IT szolgáltatásokat a jövőben gyorsabban lehet megvalósítani, a hálózaton keresztül pedig elérhetővé lehet tenni minden összekapcsolt áruház számára.

“Nagyon örülünk annak, hogy a Media-Saturn csoport a BT-t választotta, és hogy támogatni tudjuk a vállalat figyelemre méltó terjeszkedését" - kommentálta a megállapodást Jan Geldmacher, a BT Németország vezérigazgatója. "Mostantól a Media Markt-nak és Saturn-nak minden nemzetközi hálózatokkal kapcsolatos ügyben csak egy kapcsolatot kell létesíteniük, és élvezik a szinergiák előnyét, amely nem csupán leegyszerűsíti a koordinációt, de csökkenti is a költségeket."

Ahogyan az üzletcsoport egyetlen helyről eléri a kapcsolódott országok és áruházak minden hálózati szolgáltatását, a jövőben szabványosított szolgáltatás-szintű megállapodások (Service Level Agreements) és eljárások vonatkoznak minden résztvevő számára. A vásárló így egy egységes minőségi szabványra számíthat, és probléma esetén csupán egyetlen összekötőhöz kell fordulnia. A BT MPLS a Virtuális Privát Hálózatok (Virtual Private Networks - VPNs) Internet Protokol (IP) alapú modern hálózati szabványa. A technológia lehetővé teszi az adatok és az üzleti fontosságú alkalmazások - mint a kereskedelmi irányítási rendszer vagy a marketing anyagok előállítása - rangsorolását kevésbé időérzékeny alkalmazásokon keresztül, mint az e-mail vagy az Internet hozzáférés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!