MTI

Telefonszolgáltatást indít az Externet

Az econet.hu Informatikai Nyrt. leányvállalata, a Externet Kft. elindította alternatív, részben internetes telefonszolgáltatását.

A cég több tízmillió forintot költött a szolgáltatás kifejlesztésére, s két éven belül 3-5 százalékos részesedést akar elérni az 500 milliárd forintos magyar hangpiacon. A tőzsde honlapján hétfőn közzétett információk szerint a Megafone termékeket az otthoni felhasználóknak interneten keresztül, az üzleti előfizetők pedig a hagyományos telefonhálózaton keresztül érhetik el. A szolgáltatás révén a világ bármely vezetékes és mobiltelefonja hívható, míg a hálózaton belüli beszélgetés ingyenes.

A szolgáltatáshoz le kell tölteni egy szoftvert, illetve PC nélkül egy VoIP, internetes telefonkészülékekkel, valamint széles sávú kapcsolattal és adapterekkel vehető igénybe. A nyilvános telefonhálózatok eléréséhez bankkártyás vagy átutalásos feltöltés szükséges, majd ezt követően a felhasználó hagyományos hálózatokból is hívható, saját telefonszámot kap. A vállalat a másodperc-alapon elszámolt percdíjakon kívül semmilyen más költséget nem számít fel: a felhasználó csak annyit fizet, amennyit telefonál, a hívások időtartama és költsége valós időben, pontosan nyomon követhető a cég weboldalán.

A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell behívószámot vagy előválasztó számot beütni a hívás előtt, csupán tárcsázni a kívánt célállomást a megszokott módon. A meglévő telefonvonalát az előfizető megtartja, és korábbi vezetékes szolgáltatójával is előfizetői viszonyban marad, azaz az előfizetési díjat a korábbi szolgáltatónak, a hívások percdíjait pedig a Megafone-nak fizeti. Az Externet a piaci érdeklődéstől függően a későbbiekben akár százmilliós nagyságrendű összeget is hajlandó a szolgáltatás fejlesztésére fordítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!