MTI

62,5%-os profitnövekedést hozott a Satyam pénzügyi éve

Az indiai Satyam Computer Services Ltd. információs technológiai vállalat, Indiában nagyságra a negyedik, pénteken 249,4 millió dolláros adózott eredményt jelentett.

Ez 62,5 százalékkal több az előző évi 153,8 milliónál. 2004-ben 111,9 millió dollár volt az adózott eredménye. Bár az üzletmenet szezonális okból lassult az idei naptári első negyedévben, az eredmények elmaradtak az előző negyedévitől, évi átlagban jelentős gyarapodás volt, amit főleg az értékesítés mennyiségi növekedésével magyaráztak. Annak üteme körülbelül kétszer akkora volt, mint a bevétel növekedéséé.

Az üzemi eredmény 219,7 millió dollárra nőtt az előző évi 162,5 millióról és az egy évvel korábbi 121,1 millióról. A forgalom 38 százalékkal 1,096 milliárd dollárra gyarapodott 793,6 millióról, illetve a még egy évvel korábbi 566,5 millióról. A cégnél eredetileg 26-28 százalékos bevétel-növekedésben reménykedtek, de a vártnál gyorsabb ügyfélszerzés, elsősorban az Egyesült Államokban, illetve világszerte az autóiparban, jócskán javította az ütemet.

A számítógépes vállalati megoldások iránt továbbra is gyorsan növekvő keresletben bízva a mostani pénzügyi évre 24-26 százalékos bevétel-növekedést jósoltak pénteken a vállalatnál.

Az 1987-ben alapított Satyam 2004. novemberben globális fejlesztési központot és irodát alapított Budapesten, európai terjeszkedésének alátámasztására, csökkentendő függését az amerikai piactól. Tavaly novemberben a cég együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetével (SZTAKI).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!