SG.hu

Lezárult az Intel Duality pályázata

Lezárult az Intel első magyarországi művészeti pályázata, az Intel Duality Competition, amelyet a cég új, kétmagos mobil platformja, a Centrino Duo magyarországi bevezetése kapcsán hirdetett meg.

A pályázat olyan lelkes digitális alkotóművészeknek szólt, akik pályamunkáikban digitális eszközökkel a legkreatívabb módon ábrázolták a világban rejlő kettősségeket. A fotó, grafika és videó/animáció kategóriák győztesei egy-egy Intel Centrino Duo mobil platformmal ellátott Dell Latitude X1 laptopot vehettek át a 2006. április 18-án a Művészetek Palotájában megrendezett nagyszabású díjátadó ünnepségen. Az eseményen, amelyen az Intel partnerei, ügyfelei, valamint a sajtó képviselői is részt vettek, lehetőség nyílt az ott kiállított új Intel Centrino Duo mobil platformon alapuló notebookok gyakorlatban történő kipróbálására is


A fotó kategória győztese: Naske Sándor - "Egy test, két lélek"

Az Intel Duality Competition népszerűségét jelzi, hogy a három kategóriában összesen mintegy 1240 pályamű érkezett. "Pozitívnak tartom azon kezdeményezéseket, amikor egy nemzetközi vállalat, mint az Intel is, helyi szinten igyekszik inspirálni a fiatal művészeket. Ezek a pályázatok jó lehetőséget teremtenek a pályázóknak, hogy szélesebb közönség előtt is bemutatkozhassanak, valamint olyan technológiákat ismerjenek meg, amelyeket a digitális művészetben felhasználhatók." - mondta el Vinnay Péter, a szakmai zsűri egyik tagja, a Zoom magazin szerkesztője. "A pályázat központi témájául megjelölt kettősség művészi bemutatása igazi kihívás elé állította a digitális alkotókat, akik azonban a várakozásokat felülmúló kreatív módon tett eleget a feladatnak. Az Intel kezdeményezése remekül példázza, hogy a technológia és a művészet nem két, egymástól teljesen eltérő fogalom, hanem a művészi önkifejezés a technológiai fejlődés segítségével lelhet új utakra." - tette hozzá.

Az ünnepélyes díjátadáson az első helyezettek alkotásai mellett a zsűri által legjobbnak ítélt 30 művet is megtekinthették a résztvevők. Bemutatták emellett hét fiatal cseh divattervező ruhakölteményeit is, amelyet kifejezetten az Intel Centrino Duo beharangozására készítettek és amelyek a digitális életstílus kifejezésére hivatottak. A leghíresebb cseh divattervező, Libìna Rochová neve fémjelzi a nem éppen hétköznapi kollekciót. A nyertes pályázatok a www.dualityinart.com weboldalon tekinthetők meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • viizo #3
    Lehet olvasni pár érdekes dolgot a pályázat hivatalos oldalán a kommentek között, ember nincs aki elhinné hogy ez komoly pályázat volt.
  • viizo #2
    Sajnos egy vicc volt az egész pályázat, mindent elcsesztek amit lehetett, a zsűri is csak a szakmai hozzánemértéséről és elfogultságáról tett csak tanúbizonyságot.
    Gratulálok Intel Magyarország.
  • uniu #1
    es mi lesz, a 4 magos procik bemutatasakor ?:))