Berta Sándor

Internetezés a londoni metróban?

Komolyan foglalkoznak azzal a brit szakemberek, hogy internethozzáférést, illetve televíziónézési lehetőségeket biztosítsanak a londoni metróban utazó helyi lakosoknak és a turistáknak.

A londoni metrót üzemeltető társaság mobil- és rádiófrekvenciás hálózattal szeretné ellátni a fővárosi földalattit annak teljes vonalhosszában. A rendszer lehetővé tenné nem csak a mobiltelefonokról kezdeményezett és azokra érkező beszélgetéseket vagy az SMS-küldést és fogadást, hanem az utasoknak lehetőségük nyílna akár a vezeték nélküli internetezésre, a televízió- és rádióadások vételére is.

A London Underground (LU) közlekedési vállalat már meg is bízott egy céget a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésével. Első lépésként négy központi metróállomást kötnének be a hálózatba és a sikeres tesztek után bővítenék a rendszert. Korábban a Liberális Demokrata Párt megvétózta ezeket a terveket. Mostanra azonban megváltozott a szakemberek véleménye, mert úgy gondolják így könnyebben lehetne egy baleset esetén segítséget hívni.

Amennyiben elfogadják a terveket, akkor a beruházás legkésőbb 2008 nyarára valósulhat meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!