Napi Online

Oktatásra nem jó az email

Bár mindenki elismeri az elektronikus levelezés hasznosságát az oktatásban is, sokan úgy látják, hogy mivel túlságosan megkönnyíti a kommunikációt, sokszor felesleges zaklatás eszközévé válik, lebont bizonyos szükséges határokat a diákok és tanáraik között.

Bár az e-maileken keresztül könnyebb elérni a segítségre szoruló vagy az olyan diákokat, akik egyébként szóban nemigen szólnak hozzá az órákon, sok diák teljesen felesleges kérdések feltételére használja az elektronikus levelezést. Például előfordult, hogy tanácsokat kértek oktatási segédanyagok beszerzéséről vagy jegyzetekért fordultak a tanárhoz, mondván, betegség miatt ki kellett hagyniuk egy-egy órát. Emellett az is előfordul, hogy tanítási tanácsokat adnak vagy osztálytársaikról alkotott véleményükkel traktálják tanárukat.

Sok főiskola és egyetem nem tudja, hogyan kezelhetné ezt a problémát. Meg Worley, a kaliforniai Pamona College tanára úgy véli, sok gondot megelőzhet, ha a szemeszterek elején világos szabályokat fektetnek le a diákokkal közösen, mivel fordulhatnak egymáshoz e-mailben és mivel nem - tudósított a The New York Times.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • klastrom #2
    Hülye magyar barmok.Ausztriában tökéletesen működik...
  • szombi #1
    Nálunk levelező lista van. 500 fő, egy lista...
    Annyi de annyi böszme ember tud fenn lenni, hogy az már borzalom!
    Ha valaki ír egy okosat, akkor vagy huszan leugatják irigységből.
    A legjobb, hogy ezt 0-24 órában teszik. De megvernék néhányat...