Médiainfó

A foci-vb áttörés lehet a 3G-nek

Alig várják már a futball-vb-t a nagy német mobilszolgáltatók. A cégek reményei szerint ugyanis az meghozhatja az áttörést a 3G-szolgáltatásnak Európában, ahogy 4 éve Ázsiában is történt.

Ennek megfelelően a T-Mobile előfizetői 7,5 euróért 20 meccset nézhetnek meg mobiltelefonjukon, és ezért a pénzért még az MTV néhány műsorát is láthatják. Az eddigi adatok ugyanis nem éppen azt támasztják alá, hogy a 3G bombaüzlet lenne Németországban. A mobilcégek nem voltak képesek eddig olyan szolgáltatásokat nyújtani a 3G-n, ami igazán felkeltette volt a mobiltelefon-tulajdonosok érdeklődését, és ami még fontosabb, igazán jelentős forgalmat generált volna.

A német lakosság körében a vártnál lassabban terjed a 3G. A Németországban használatban lévő 80 millió mobiltelefon közül jelenleg 2,3 millió alkalmas ennek a szolgáltatásnak az igénybevételére, ami messze elmarad attól a 9 milliótól, amit a szakértők vártak mostanra. Egyes vélekedések szerint azonban a világbajnokság sem hozhatja meg a várt áttörést, ugyanis a mobil telefonok kis képernyőjén a meccsek nem biztos, hogy élvezetesek lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!