SG.hu

UMTS hálózatot épít ki Málta

A Vodafone Malta amely 170 000 előfizetővel, azaz kb. egyharmados piaci részesedéssel Málta vezető mobilszolgáltatója - megrendelte UMTS-hálózatának felépítését.

Ez még 2006-ban megnyílik magán-, üzleti és turista felhasználók számára, lefedve az egész szigetet. A Siemens 1997 óta a Vodafone kizárólagos szállítója Máltán, ahol korábban a GMS-hálózatot is létrehozta. A mostani projekt keretében megtervezi és optimálja az egész rádió-hálózatot, valamint szállítja és telepíti azt csakúgy, mint a kapcsolástechnikát. Az előfizetők útközben is nagy adatmennyiségeket (pl. video-clipeket v. e-maileket) fognak tudni letölteni mobiltelefonjukra vagy laptopjukra.

A Siemens a Baltikumból érkező híreknek is örülhet: a Tele2 Eesti AS - amely a svéd Tele2 AB leányvállalataként Észtország legnagyobb alternatív híradástechnikai szolgáltatója a cégre bízta 3G-hálózatának komplett felépítését és a későbbi szélessávú szolgáltatások megalapozását, valamint a meglévő GSM-hálózat bővítését rádió- és kapcsolástechnikai elemekkel. A Siemens alig néhány hónapja kezdte meg Lettországban az ottani Tele2 3G-hálózatának komplett szállítását és installációját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!