Berta Sándor

200 000 felhasználót törölt a MySpace.com

A MySpace.com jelenleg a világ egyik, ha nem a legnagyobb közösségi portáljának számít. Éppen ezért meglepő, hogy az oldal üzemeltetői töröltek a rendszerből 200 000 regisztrált tagot.

A lépésre a Financial Times nevű gazdasági lapnak nyilatkozó Ross Levinsohn menedzser szerint azért került sor, mert ezek a felhasználók a portál szabályzatával össze nem egyeztethető, számos internetezőt sértő tartalmat helyeztek el, illetve tároltak a profiljaikban. A MySpace.com vezetői ezért úgy döntöttek, hogy a kifogásolható tartalmú tagok regisztrációs adatait egyszerűen kitörlik a központi rendszerből.

A cél az, hogy az oldal a fiatalok által is nyugodtan látogatható online közösségi hely legyen, ahol nincsenek őket veszélyeztető tartalmak. "Ez nem egy különleges, csak a MySpace.comra érvényes probléma. Ilyen gonddal nagyon sok portál küzd. Mi úgy döntöttünk, nem várunk tovább és lépünk" - tette hozzá Ross Levinsohn. Korábban egyre gyakrabban fordult elő, hogy ismeretlen személyek zaklatták a MySpace.com regisztrált felhasználóit. Az ügy súlyosságára jellemző, hogy többen rendőrségi feljelentést is tettek. Kiderült, hogy Connecticut államban csak februárban hét olyan eset történt, amikor férfiak fiatal lányokat molesztáltak. Az akciókra mindig a MySpace.comon létrejött beszélgetések után került sor.

A drasztikus lépés alighanem egy időre elejét veszi a hasonló támadásoknak. A MySpace.comnak jelenleg 66 millió regisztrált tagja van és ez a szám naponta átlagosan 250 000 új taggal növekszik. Ez még a portált tavaly megvásároló News Corp. vezetőinek legoptimistább várakozásait is felülmúlta. "A MySpace sokkal nagyobb lehetőségekkel rendelkezik, mint amire a legmerészebb álmainkban is számítottunk" - mondta Peter Chernin, a konszern vezetője. "Biztos vagyok abban, hogy lépéseink után a MySpace.com minden eddiginél biztonságosabb lesz" - jelentette ki a de.internet.com német híroldalnak Ross Levinsohn.

Tény, a MySpace.com nem hagyhatja, hogy néhány ezer beteges hajlamú vagy rosszindulatú ember elrontsa több millió internetező szórakozását és molesztálják a tagokat, még akkor sem, ha ez azzal jár, hogy időnként kitörölnek a rendszerből több száz ezer felhasználót. Amennyiben ez nem így történne, komoly presztízsveszteség érné a portált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #9
    juteszembe:

    "200 000 regisztrált tagot" ez elég érdekes fordítása a 200000 account-nak :) Elvégre ez biztos nem 200000 egyén regisztrált accountja, hanem mondjuk 500 user, akik jó sokat reggeltek. Ahpgy az már lenni szokott.
  • irkab1rka #8
    LOL, az egy 200 milliós ország, adókedvezményes szélessávú internettel, ez meg nagyon nem.

    Adiral: menj a picsába a reklámoddal.
  • kow83 #7
    Roland: az a facebook.com
    ordibálás előtt tájékozódj... a myspace-t nemrég adták el, de ez benne is van a cikkben. :)
  • droland #6
    A másikra gondolok. A "hír" hallattán elindul egy kis verseny, hogy ki mennyit ér, így gondoltam...
  • droland #5
    JAJ DE VAKOK VAGYTOK!

    Most hogy nem vették meg 10000000000000000000000000000$-ért az oldalt minden héten csinálni fognak valamit, hogy legyen "hírük" és így tényleg elérjék azt, hogy ők érnek annyit!
  • Vorpal #4
    a beteg állatok 1 nap alatt ujrareggelik magukat...

    mérnemhaggyák már az embert eccer nyugodtan lopni és csalni
  • aDannyBoy #3
    az a lol, hogy ott 2 nap alatt reggel annyi arc, mint amennyi wiwen összesen van :)
  • MacrosTheBlack #2
    Nagyon helyes, a beteg állatokat nem kell hagyni reklámozni a perverz dolgaikat.
  • Admiral #1
    Szép számok...

    A 66 millióhoz képest a 200 ezer nem túl sok (kb. semmi), és sztem joguk is van ehhez a lépéshez, hogy megvédjék a többieket. A hamarosan induló AdmiCHAT projectemben ugyanígy törölve lesznek azok, akik mondjuk Faces of Death/stb képeket raknak be a profiljukba.