Specker Balázs

A vállalati szférára hajt az Intel

Az Intel egy új, kifejezetten üzleti vállalkozásokra szabott PC-család bevezetését fontolgatja. Az új modellek a vezetéknélküli hálózati lehetőséget kínáló Centrino laptopokat, és az otthoni felhasználásra szánt Viiv platformokat egészítenék ki.

Egy saját PC-család elindítása újabb jelentős lépés lenne abba az irányba, hogy az Intelt ne csak processzoraival, hanem különböző célú technológiai csomagjaival (platformjairól) is jegyezzék a piacon. "Feltérképezzük, hogy van-e teendőnk ezen a területen" - fogalmazott tömören Anand Chandrasekher, a cég vezető-alelnöke a CNet News oldalán. Az Intel ez irányú erőfeszítései akkor kaptak igazán szárnyra, amikor Paul Otellini elnök a vállalat újjászervezéséről döntött.

Valószínűnek tűnik, hogy a márkát a harmadik negyedévben mutatják majd be, amikor az Averill nevet viselő PC platform is piacra kerül. Az Averill kétmagos Conroe processzort, Broadwater chipsetet, valamint 1 Gbps-os Ethernet kapcsolatot tartalmaz majd. A rendszerben ezenkívül megtalálható lesz az Intel Active Management Technology néven futó távfelügyeleti megoldás, valamint a virtualizációs technológia is, amely könnyebbé teszi a külön-külön partíciókon helyet foglaló operációs rendszerek futtatását a számítógép számára.

A vállalati szféra számos kihívást jelent majd az óriáscég számára, ám az Intel már-már hagyományosnak mondható platform megoldásai - amelyek marketing és technikai szempontból egyaránt tartalmazzák a szükséges összetevőket - életképesek lehetnek a piacon. "A felhasználók nem részegységeket vagy alkatrészeket vásárolnak, hanem olyan kompakt megoldásokat, amik önmagukban is működőképesek" - fejtette ki véleményét Roger Kay, az Endpoint Technolgies Associates alapítója és elnöke a TechNewsWorldnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!