Specker Balázs

A Virgin is meglovagolja a mobiltévés hullámot

A Virgin mobiltelefonos részlege a BT-vel és a Microsofttal szövetkezve 5 digitális tévé- és 350 rádióadót kínál majd a brit előfizetőknek.

A megállapodást az év legnagyobb mobilos eseményének számító 3GSM kongresszuson jelentették be - áll a cég sajtóközleményében. A mobiltelefonon való tévézést sokan a mobilpiac következő legnagyobb technikai húzásaként tartják számon. Az eddigi - brit felhasználók körében végzett - próbálkozások azt igazolják, nagy kereslet lenne a szolgáltatásra.

A Virgin és a BT által korábban végzett kísérleti program során kiderült, hogy az előfizetők hetente átlagosan több, mint egy órán át néztek tévét és ezért akár havi 8 fontot (körülbelül 3000 forint) is hajlandóak voltak fizetni. Egy másik próba az O2 részéről rámutatott arra, hogy az emberek majd 80%-a hajlandó lenne előfizetni egy ilyen jellegű szolgáltatásra.

Természetesen nem a Virgin Mobil az első, aki felismerte a tévés mobilpiacban rejlő lehetőségeket, a szigetországban már több szolgáltató is elindította saját műsorszórását. Az Orange, a Vodafone, valamint három stream TV adó is sugároz már 3G mobilhálózatban, azonban ezek a szolgáltatások sokat felemésztenek a szélessávból. A Virgin megoldása várhatóan még az év vége előtt útnak indulhat.

"A Virgin Mobile előfizetői lesznek az elsők Európában, akik igazi tévéadásokat nézhetnek mobil telefonjaikon" - fogalmozott kissé túlzóan Graeme Hutchinson, a nemrég eladósorba került leányvállalat marketing igazgatója. "Ez nem letöltés, hanem valódi tévé, mintha csak otthon nézné az ember" - tette hozzá Hutchinson.

A Virgin a BT Movio szolgáltatását venné igénybe tervéhez. Ez a rendszer a Digital Audio Broadcasting (DAB) hálózatot használja, melynek fő előnye, hogy szinte azonnal használható lenne mindenfajta nagyobb beruházások nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wanek #2
    Ez az egész jópofa próbálkozás, de nálunk hamar megbukna. Kicsi a kép, és gyenge a térerő. 1 hónap múltán, amikor a kezdeti lelkesedés lecsengett, csak nagyon kevés ember maradna előfizető.
  • quentit #1
    Hát igen. A pannon meg 66 forint/perc -ért ad nagyon limitált TV-t. Az 4000 Ft/óra. Heti egy óra havi 16000 Ft. 16000 / hó???? Ráadásul én többet is nézném, mint heti 1 óra...

    pannon