Napi Online

Felvásárolják a Virgin mobilcégét

A brit NTL Inc. média- és távközlési csoport felvásárlási ajánlatot tett a Virgin Mobile Holdings Plc-re, a szigetország ötödik legnagyobb mobilszolgáltatójára, amely 72 százalékban a Sir Richard Branson által alapított és ellenőrzött Virgin Group tulajdonában van.

A New York-i tőzsdén jegyzett NTL részvényekben vagy készpénzben 323 pennyt adna egy részvényért, ami 3,9 százalékos felárat jelent a Virgin Mobile pénteki záró árfolyamához képest. Az ajánlat összértéke 817 millió font (1,4 milliárd dollár), ám az NTL-nek valószínűleg mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. A Virgin Mobile ugyanis egyelőre nem fogadta el, de el sem utasította az ajánlatot, de közleményében utalt arra, hogy túl alacsonynak tartja a kínált árat. A társaság részvényei tegnap tíz százalékkal, 342 pennyre drágultak, ami azt jelzi, hogy a befektetők is magasabb összegű új ajánlatra számítanak.

Az NTL jelenleg kábeltévés, internet- és vezetékes telefonszolgáltatást nyújt Nagy-Britanniában, s az akvizícióval ehhez hozzájönne még a mobilszolgáltatás is. Elemzők szerint az ügylet a média és távközlés konvergenciájának újabb bizonyítéka lehet. A profilbővítéssel az NTL kihívást intézhet két nagyobb riválisához, a fizetőtévé-piacon vezető BSkyB Plc-hez és a British Telecom Plc-hez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!