SG.hu

UPC: biztonságos a hálózatunk

A UPC határozottan visszautasítja a Filter:max cégnek azt a közleményben nyilvánosságra hozott állítását, hogy nem fordít kellő figyelmet az internet biztonságára.

A UPC közleménye szerint olyannyira komolyan veszi a kéretlen és káros emailek, vírusok elleni küzdelmet, hogy már két évvel ezelőtt, Magyarországon az elsők között vezettek be minden ügyfél számára ingyenes, központi spam- és vírusszűrést, mely a hálózatra beérkező és onnan kiinduló összes emailt átvizsgálja és megtisztítja a veszélyes kórokozóktól. Az Internetbiztonsági Világnap alkalmából pedig a UPC új, minden lehetséges veszélyre kiterjedő, komplex védelmi kiegészítő szolgálgatást is indított ügyfelei számára. A világpiac-vezető IT biztonsági vállalat, az F-Secure által készített UPC SmartGuard szoftvercsomag ingyenes próbaverziója mostantól az összes előfizető számára letölthető a www.upc.hu/smartguard címről.

A UPC egyetért abban, hogy napjainkban a hálózaton terjedő kórokozók elleni harc jelenti a legnagyobb feladatot az internet-szolgáltatók számára mindenütt a világon. A cég szerint a nemkívánatos fertőzések megállításához azonban a központi védelem és a felhasználók folyamatos tájékoztatása mellett az internetezők közreműködésére, a számítógépek közvetlen védelmére is szükség van.

A kábeles internetszolgáltató közleménye szerint kész mindenkivel együttműködni, aki az internet biztonságának emelését tűzi a zászlajára, ugyanakkor nem hiszi, hogy ennek legmegfelelőbb módja a közleményeken keresztüli üzengetés és mozgalmak indítása, az üzletben is érdekelt bármely vállalkozás részéről. A cég sajnálatosnak tartja, hogy a Filter:max az együttműködés érdekében egyszer sem kereste meg, a hivatalos kapcsolatfelvételt meg sem kísérelte, csupán egy emailben jelzett problémát ügyfélszolgálatán a közelmúltban. A UPC továbbra is várja a cég hivatalos megkeresését, miközben mérlegeli jogi lépések megtételét, mivel álláspontja szerint Filter:max a saját üzleti érdeke és ismertsége növelése érdekében a szolgáltató jó hírnevét súlyosan sértő állításokat tett közzé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • klastrom #4
    http://www.digi.tv/arlista.html
  • dez #3
    Ez a cég nem ügyfele a UPC-nek...
  • avman #2
    "A megkeresett szolgáltatók közül azonban a UPC Magyarország Kft. a cég bejelentését válaszra sem méltatta - sem a telefonokra, sem az e-mailekre nem reagált."
  • Komolytalan #1
    Hmm, ebből nekem az jön le, hogy az UPC ügyfélszolgálati emailje mennek a dev/null-ra. Vagy félreértettem?