SG.hu

Mobil szélessáv a brazil buszokon

A brazil Curitiba lakosai elsőként próbálhatják ki és élvezhetik a nagy sávszélességű kapcsolaton alapuló, továbbfejlesztett közösségi közlekedési szolgáltatásokat.

Vannak előnyei annak, ha az autóbuszokat csatlakoztatjuk egy hálózatra? Ezt a kérdést tette fel a brazil Curitiba város önkormányzata, mielőtt elhatározta volna, hogy városukban használt buszokat 3G mobil szélessávú hálózatokra csatlakoztatják. A buszok valamint a nagy hozzáférési sebesség biztosítása érdekében mobil szélessávú modulokkal vannak ellátva. Az elektronikus jegyértékesítési és flottakezelési rendszerek szállításával a forgalomirányítók a flottára vonatkozó információk széles köréhez férhetnek hozzá. Nyomon követhetik az útvonalat, a megállások idejét, a sebességet, a megtett távolságot, valamint az indulás és érkezés időpontját.


Curitiba, Dél-Brazília legnagyobb városa egyedülálló tömegközlekedési buszhálózattal rendelkezik, amely világszerte igen nagy érdeklődést keltett és vívott ki elismerést. Az új megoldás új utazási szolgáltatások előtt nyit meg lehetőséget, amely szolgáltatások segíthetnek az útvonal megtervezésében és lehetővé teszik a jegyvásárlást ott és akkor, ahol és amikor az az utasnak a legmegfelelőbb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!