SG.hu

Szorosabb 3Com-Huawei kapcsolat

A 3Com bejelentette, hogy további 2% tulajdoni részvényt szerzett a kínai érdekeltségű Huwai-3Com Rt.-ben. Ezzel a vétellel a 3Com már 51%-ot birtokol a közösen alapított vegyes vállalatban.

A részvényvásárlásra azután került sor, hogy a Kínai Népköztársaság kormánya is jóváhagyását adta arra, hogy a 3Com 28 millió dollárért megvegyen 2% tulajdoni részvényt a Huaweitől, és ezzel övé legyen közösen alapított vegyes vállalatban a többségi tulajdonrész.

"2003-ban hármas céllal hoztuk létre a Huawei-3Com (H-3C) vállalatot. Egyrészt fontosnak tartottuk, hogy jelen legyünk Kínában, a világ legdinamikusabban fejlődő piacán, másodsorban, hogy költséghatékonyan és még gyorsabban tudjunk legújabb nagyvállalati kapcsoló és útválasztó megoldásainkkal vevőink rendelkezésére állni. Harmadik célunk pedig az volt, hogy tőkét kovácsoljunk a gyorsan fejlődő műszaki tehetségekből"- mondta Scott Murray, a 3Com elnök-vezérigazgatója.

Az IDC legutóbbi eredményei alapján a H-3C jelenleg 31%-át uralja a kínai LAN switch-piacnak ,és 111 millió dolláros bevételével 69%-os növekedést tudhat magáénak az előző évhez képest. A H-3C hálózati eszközök széles körű tervezésével, gyártásával és eladásával foglalkozik. A vállalat központja Hongkongban van, és több mint 1700 embert foglalkoztat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • htmm #1
    Ehhez kepest a honlapjuk meg tobb, mint egy perc alatt se toltodott be...