SG.hu

Fekete péntek: holnap lép működésbe a Nyxem féreg

A Nyxem.E február 3-án, pénteken, valamint a jövőben minden hónap harmadik napján számos fájl tartalmát törölni fogja. A féregnek már most is vannak áldozatai.

Az F-Secure közleménye szerint a Nyxem.E nevű e-mail féreg pénteken fog először aktiválódni. A Nyxem.E február 3-án és a jövőben minden hónap harmadik napján számos fájl tartalmát meg fogja változtatni. "Rengeteg, mintegy 300 ezer Nyxem.E-vel fertőzött számítógép működik világszerte. Nagy részük Törökországban, Peruban és Indiában található, de a világ más részein is észleltünk fertőzéseket. A felhasználóknak a Nyxem pusztító erejével kell majd szembenézniük, ha péntekig nem tesznek semmilyen óvintézkedést" - mondta el Mikko Hyppönen, az F-Secure Corporation kutatási igazgatója. "Szokatlan jelenség a Nyxem, mivel - a napjainkban terjedő legtöbb kártevővel ellentétben - nem fedezhető fel mögötte semmilyen egyértelmű anyagi motiváció. Ez a féreg is bizonyítja, hogy a rosszindulatú kódok között még mindig előfordulnak olyanok, melyeknek a pusztítás az egyetlen céljuk" - tette hozzá Hyppönen.

A január vége óta terjedő Nyxem.E férget Blackworm, Kama Sutra és Mywife néven is ismerik. A kártevő büntetőrutinjának aktiválódása a fertőzött számítógép órabeállításától függ, így a féregnek már most is vannak áldozatai. A Nyxem.E a "DATA Error [47 0F 94 93 F4 K5]" karaktersorozattal írja felül az általa kiválasztott fájlokat. A kártevő által módosított fájltípusok a következők lehetnek: DOC, XLS, MDB, MDE, PPT, PPS, ZIP, RAR, PDF, PSD és DMP.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pepe003 #2
    Én egyedül a .PSD-imet fogom sajnálni
  • Bret #1
    Péntek reggel 7.15.
    Fogadjátok utolsó üzeNETemet.
    Búcsúzom tőletek.
    Pááááááááááááááááááááááááááááá
    Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá