Tóth Benedek

Tavaszi Olympus kollekció

Idén tavasszal is sok új géppel jelentkezik az Olympus. A legtöbb új modell a hétköznapi és a hobbi felhasználókat célozza meg.

A belépő szintű FE sorozatba öt új modell érkezik márciustól. Az FE-115, FE-130, FE-140, FE-150 és FE-160 mind kisebb, egyszerűen használható, kompakt, elegáns gépek. A cég ennél a sorozatnál sok gondot fordított a kezelhetőség növelésére. A gombok magától értetődőek és az "egy gomb, egy funkció" elvet követik. Emellett a gépekben beépített segítség is található.

A sorozatból az FE-115 a legegyszerűbb. 5 Mpx felbontását egy 2,8x optikai zoom egészíti ki. Az egészen apró gépen azonban csak egy 1,5 inches kijelzőnek jutott hely. A gép alacsony árát tovább növeli a ceruzaelem használata és a beépített 28 MB memória, amit xD kártyával egészíthetünk ki.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Az FE-130 és 140 modellek már kicsit erősebbek. Az 5 ill. 6 Mpx-es gépek 3x optikai zoomal rendelkeznek. Méretük kicsit nagyobb így rájuk fért egy 2" ill 2,5" méretű LCD kijelző. Beépített memóriájuk 22 Mb, ami szintén xD kártyával bővíthető. Az FE-150 és 160 elegáns fém borítást kapott. Az 5 és 6 Mpx-es modellek 2,8x és 3x zoomátfogású optikával rendelkeznek. Kijelzőjük 2,5", beépített memóriájuk viszont csak 12 MB, ami feltételezi, hogy senki nem fog az xD kártyán spórolni.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A kicsit erősebb - és kevésbé olcsó - gépek között frissült az µ sorozat is. Az µ 600-as utódjának tekinthető µ 700-nak nemcsak a felbontása nőtt meg 7,1 Mpx-re, de az erősebb burkolatú, rossz időjárási körülmények között is használható gép négy színben (ezüst, fekete, kék és narancssárga) is elérhető lesz. A 3x zoomal ellátott optika gyenge fényviszonyok között is használható és - ugyan csak 3 Mpx-es felbontással - akár ISO2500 érzékenységgel is készíthetünk képeket.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Még erősebb kivitelben érkezik a µ 700 SW, amit a cég az extrém sportok kedvelőinek szán. Az 1,5 méterig ütésálló burkolat lehetővé teszi, hogy ne kelljen a kisebb-nagyobb koccanásoktól óvnunk a gépet. Az, hogy a gép 3 méterig vízálló még nem teszi ideálissá búvárkodáshoz, de az esőtől, pocsolyáktól és patakvíztől biztosan megvédi. A 7 Mpx felbontású, akár 3x-os optikai nagyítással készült képet egy 2,5" méretű kijelzőn tekinthetjük meg.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A csoport legjobb felbontású tagja a µ 810 akár 8 Mpx-re is képes elődjével ellentétben még ISO800 érzékenység mellett is. ISO1600 érzékenységet viszont itt is csak 3 Mpx felbontás mellett használhatunk. Kijelzője 2,5" és akár VGA videót is készíthetünk vele. Az új 35-105 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú objektív miatt a gép kisebb lett valamennyivel.

Ugyancsak új taggal bővült az SP sorozat. Az SP-320 az SP-310 utódja. Elődjéhez hasonlóan 7 Mpx-re képes. A képeket akár RAW formátumban is el tud menteni. A gép a 2,5" kijelző mellett optikai keresővel is rendelkezik. A gép sok kézi beállítási lehetőséget is nyújt és 25 beépített expozícióvezérlési programmal rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dávidb #9
    NAGYON JÓ MINÖSÉG NAGYO OKOS TALÁLMÁNY.
  • Cleawer #8
    a 3x zoom nekem is kevés ,de nem zavaróan.El lehet vele makogni ,
    Láttam olyan gépet amire ráírták h 15xös zoom ,hümondtam bameg az jó! erre a optikai és digitális szorzatavolt... ennyit a marketingről

    Ami zavar hogy a makrónál nem lehet optikai zoomot használni(fuji finepic A350).
    Ti makrónál próbáltatok nagyítóval rásegíteni?az optikai nagyítás összeszorzódik és szép eredményeket lehet kapni
  • Blasta #7
    A 3x-os optikai zoom az esetek 90%-ban elégséges.
  • Lateralus #6
    Ez rendes optikai zoom.
    Rendes 3x-os
  • Su0my #5
    Én azt nem értem, még ha belépő szintűek is, miért szinte kizárólag csak 3x os optikai zoom van??? Amúgy egyetértek, MP elég lenne 5 is, a helyébe lehetne rendes optikai zoom...
  • JediMaster #4
    Én egy Olympus c-370 tipust használok, 3.2MP, 12MB belső + 512MB-ig bővíthető xD kártya (most 128MB van benne), 3x optikai - 4x digitális zoom.

    Meg vagyok vele elégedve, minden terepen és fényviszonyban megállja a helyét. Kicsi, könnyű.
    Csak dicsérni tudom.
  • harcu #3
    Az Fe széria belépőgépe 4 mp-es.
  • Balumann #2
    szép a kijelzője, meg szép képeket is csinál. Remélem lesz kisebb megapixelbe is majd hasonló megfizethető áron később :)
  • SymbioC #1
    Szép-szép, de ez a megapixel-mánia
    Miért kell egy belépő szintű gépbe 5 Mpixes felbontás? A marketingesek megdolgoztak a pénzükért.