SG.hu

Bankkártyás fizetés a Volán buszokon

A Volánbusz egyes járatain kisérleti jelleggel az utasok bankkártyával is megválthatják menetjegyüket.

A Volánbusz közleménye szerint április 16-ig teszt jelleggel lehetőség nyílik bank­kártyával történő menetjegy- és bérletvá­sár­lás­ra a Budapest-Sopron és Budapest-Orosháza között közlekedő egyes távolsági autóbusz­jára­tokon. A gépkocsivezetők fizetéskor elkérhetik az utas személyi igazolványát vagy útlevelét a kártyatulajdonos ellenőrzése céljából. A menetjegy és bérletvásárlási kedvezmények bankkártyás fizetés esetén is igénybe vehetők.

A bankkártya-elfogadásban a cég a K&H Bankkal szerződött, s ez a cég intézi a mobilkommunikációs összeköttetést is. A Volánbusz a kísérleti időszak tapasztalatainak ismeretében fejleszti tovább szolgáltatását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • echo #12
    Én is utálom, amikor tökölnek a kártyás fizetéssel. Csináljanak egy külön sor annak aki ezt szereti, és akkor mondogassák maguknak közösen, hogy de ez nem is lassabb.

    Egyébként, nekem a bank saját autómatájánál ingyenes a felvétel. Tevát max annyi költségem van vele, hogy az a pénz nem kamatozik közben a számlámon, de ez azért nem vág földhöz
  • rigidus #11
    Csak nehany erv mellette:
    1. Kevesebb kp a sofornel = kisebb veszelynek van kiteve.
    2. Ez gondolom mindenkinek ismeros: "Valaki ott hatul.. fel tudna valtani egy 20000-est? Neem??"

    IMHO, ha kiforrott lesz a rendszer, nem tart tovabb egy jegyvetel mint 20-25mp utasonkent. Kesobb ahogy fejlesztik ez rovidulhet.
  • DarthPedro #10
    Nem mindig kell pin. Van olyan kártya, ami nem kéri a pin kódot. Ezeken mondjuk van fénykép. Így gyorsabb. A 20e-nél csak akkor lassabb, ha szar a kapcsolat a bank es a bolt között.
    Egyébként a "nem értem típusú megnyilvánulások, értetlenkedés" akkor is elő jön, mikor valaki DVD-t vesz és az a csodálatos lopásgátló tok van rajta. Van egy nagy bolt, ahol sose tudják levenni. Mindig 3-4 pénztárost megjár a cucc, mire ki tudják venni a lemezt. Király. Főleg, ha több filmet veszel. :(
  • Ma2ska #9
    Akkor ha elmegy váltópénzért a másik pénztároshoz, igen, megközeliti, de ha nem akkor is sokkal gyorsabb. Azt mondom ha csak egy lehuzás lenne, gyorsabb lenne nyilván, de érthető hogy biztonsági okokból pin eleve kell, aztán számlanyomtatás+tökölődés igy együtt sok, na meg persze a sok értetlenkedés, nem fogadja el , nem értem tipusú megnyilvánulások...
  • DarthPedro #8
    Ugyan ez megvan kp-nál is, mikor két zsemlét vesz egy 20eFt-ossal. Az eredmény ugyan az.
  • Ma2ska #7
    Most az igaz hogy nem éri meg kp val fizetni ilyenformán, de valahogy annyira irritáló mikor a két zsemléért elkezd valaki tranzakciót végrehajtani pinnel, aláirással, és boldogan viszi a két zsemléjét kifele..
  • Ma2ska #6
    A kártyás fizetők akkor is feltartják a sort, ez igaz, és tetü lassuak, vagy nem jártok ti boltba? 5x annyi ideig tart egy bankkártyás fizetés...
  • pemga #5
    Ez egy hülye magyar szokás, hogy azért vesz ki az ember pízt az ótomatából hogy aztán fizethessen vele. Ugyanis így duplán fizet, egyszer a pénzkivétért (van akinél ingyenes), másrészt a termékbe épített bankkártyás fizetés költségéért, amit ő nem használ ki. (Az áruház fizet a banknak lehúzásonként. De neked nem adja más áron ezért a parizert.) Szerintem pörgősen csinálják az áruházak a bankkártyás fizetést, egyszerűen gyakorlás kérdése.

    Másrészt távolsági buszokon sokan akarnak (értsd diák) fizetni az apuci/anyucitól kapott apanázsból, lobogtatják a 10-20 ezres bankjegyeket a sofőr meg adjon vissza mindenkinek egyesével... ha tud. A MÁVnál legalább pénztárban csinálják, ott van elég nagy pénzmozgás.

    Talán még a feltöltőkártyás cucc lenne jó (BKV-nek volt ilyen tanulmánya), de azt se olcsó bevezetni. Viszont baromigyors lehúzni felszállásnál, feltölteni meg lehetne bent a jó meleg pénztárban :).
  • DOT #4
    Már ne haragudj, de szerintem meg az a bolond aki felvesz pénzt (a kártyájáról, ami nem ingyen van) hogy azzal fizethessen, amikor magával a kártyával is lehetne.
  • Mighty #3
    A volán buszra tényleg hülyeség. Viszont a bankkártyás fizetés áruházakban sokkal jobb. Én pl néha még 500 ruppós vásárlást is kártyával fizetem. A lakásomhoz közeli plusban sokkal gyorsabban fizetek kártyával, mint mások készpénzzel. Nem kell kikeresnem a megfelelő összeget, vagy ha nagy cimletet adok, akkor pénztárosnak a visszajáróval kell tökölni. Ja, hogy néhány boltban nincs dedikált telefonvonal minden kártyaleolvasóra? Hogy Gizike hátul a raktárban cseverészik a barátjával/barátnőjével? (Pénztáros hátrakiabál: -Tegyétek le a telefont!!! )

    A kártyás fizetés a pénztárosnak is jó, mert nem tévedhet visszaadásnál. Nekem azért mert nem baszhat át visszaadásnál. Ráadásul a pénzfelvét automatából kissé költséges, míg fizetni ingyen lehet vele.