Gyurkity Péter

14 millió dollárért kelt el a sex.com

A csalási ügy miatt ismertté vált oldal tulajdonosa úgy döntött, megszabadul a doménnévtől, és a napokban nem kevesebb mint 14 millió dollárért cserébe eladta azt egy szintén amerikai cégnek.

A sex.com körüli hercehurca öt éven át tartott, és végül peren kívüli megállapodással zárult. A két főszereplő Gary Kremen, az eredeti tulajdonos, illetve Stephen Cohen, aki 2000-ban csalás útján jutott hozzá a doménnévhez, és használta fel azt saját céljaira. Kremen természetesen azonnal pert indított, és egy évre rá meg is született az első elmarasztaló ítélet, amely 65 millió dollár megfizetésére kötelezte Cohent. A csaló azonban elhagyta az Egyesült Államokat, és az ügy végére csak tavaly sikerült pontot tenni.

A jelek szerint Kremen elhatározta, hogy végképp megszabadul egykori kincsesbányájától. Az Xbiz úgy értesült, hogy az üzletember 14 millió dollárért eladta a domént a szintén amerikai Escom LLC cégnek, ám Krement nem tudták elérni, hogy ő maga erősítse meg a hírt. Cége, a Grant Media azonban válaszolt a megkeresésre, és megerősítették, hogy a doménnel kapcsolatos értékesítéseket továbbra is ők végzik majd. A megállapodás részleteiről nem nyilatkoztak, így a 14 milliós ár is csak a jól értesültektől származik.

Szakértők már korábban megpendítették az eladás lehetőségét, és maga Kremen is megerősítette interjúiban, hogy szeretne kiszállni a pornóiparból. A weboldalon végbement változások előrevetítették a váltást, ahogy egyre több helyen tűnt fel az Escom neve. Ezek szerint az oldal már a cég irányítása alatt áll, míg a doménnév jelenleg is Kremen tulajdona. Az Xbiz utánajárt a dolognak, és az InternetRealEstate.com nevű cégen keresztül derített fényt a részletekre.

Ők korábban olyan domének felvásárlásában, illetve eladásában tevékenykedtek közre, mint a Beer.com, a Telephone.com, vagy a Computer.com. A cég ugyan tagadott minden kapcsolatot az Escommal, de érdekes, hogy a név (akkor még Deal Jam LLC), illetve Andrew Miller elnök és Peter Hubshman vezérigazgató is felbukkant a korábbi perben.

Az egyelőre nem ismert, hogy pontosan milyen szerepet játszottak az eladásban, illetve korábban a bírósági perben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piscator #12
    index.hu: a forumának olyan is a színvonala. több ember-> több marha(ság).
  • Hegyikecske #11
    ÉN a helyükbe azt tettem volna h szex.com, vagy szex.hu-t regelek le (ezek most néztem, még szabadok is)szóval inkább több domént átirányítani egyre és majdcsak összegyűlnek a sokról a látogatók, vannak is olyan progik amik az elgépelésre alapulnak! Nagy összeget lehett volna megspórolni ezzel, valamint a fenntartásáról még nem is beszéltünk...
  • atlagember #10
    Az oldal nem egy nagy durranás, semmi értelmes dolog nincs rajta. Ha már ennyi pénzt ad érte valaki, legalább egy jó oldalt csinálhatna érte.
  • kristiaan #9
    nem lettunk hiresek, mert az ip-t nezi es latja hogy magyarorszagrol vagy.
  • atothhu #8
    jah nagyon nagyon jó, már kész vagyok ettől, bárhova néz az ember olyan csajok, hogy bármire képes lenne... :D
  • atothhu #7
    most kattintottam a sex.comra, azért már kicsit durva, ho megint "hiresek" lettünk, nézzétek meg :S
    (Adultactioncam Hook up tonight in: Budapest - reklám banner)
  • sweech #6
    jó csaj
  • atothhu #5
    ez egy hosszútávú befeketetés, bár azon sem lepődnék meg ha hamar meghozná az árát. gondolj bele, ha Te a pornó iparban dolgoznál, és hirdeti szeretnél hol tennéd? mert én...
  • Shadow_THH #4
    1: konkurencia kiszűrése

    2: kölcsön

    3: előnyös. a lap.hu is előnyös, és csak azért mert te nem töltesz még nem biztos hogy más sem a warez meg mp3 .comokról
  • Freddy TNT #3
    1-2 természetesen még több pénzért.
    3: ha először mész fel a netre és ilyen témában érdeklődsz, akkor tuti nem az lesz az első oldal, hogy: www.warez/sanyi oldala/sex/erica.htm

    Hanem a sex.com lesz amit nagy valószínűséggel először beírsz