MTI

Nem vásárolták ki a dán TDC távközlési céget

A dán TDC távközlési vállalat részvényének árfolyama több mint öt százalékkal esett, mivel a legnagyobb részvényes, a dán ATP nyugdíjalap elutasította a pakettjére a Nordic Telephone Company (NTC) csoport által tett vételi ajánlatot.

Az ATP 5,51 százalékos pakettel rendelkezik. Az NTC 12 milliárd dolláros ajánlata csak legalább 80 százalékos elfogadottság mellett érvényes. Az NTC az Apax Partners, Permira, The Blackstone Group, Providence Equity Partners és Kohlberg Kravis Roberts & Co. magán befektetési társaságok tulajdonában van. A TDC részvénye az NTC november 30-án tett kivásárlási ajánlatát megelőző három hónapban a küszöbön álló vételi ajánlattal kapcsolatos spekulációk hatására mintegy negyven százalékkal erősödött.

Az ATP meggyőződése szerint a TDC részvényeinek tőzsdén maradása hosszabb távon jobban szolgálja a részvényesek érdekeit, mint a kivásárlási ajánlat elfogadása. A TDC igazgató tanácsa ugyanakkor továbbra is fenntartja a részvényeseknek tett javaslatát a 382 koronán tett kivásárlási ajánlat elfogadására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!