MTI

Jól teljesít a tőzsdén a Google és a Yahoo

Nyitáskor tegnapi értékeik fölé várják az elemzők a Wall Street iránymutató indexeit; a trendet a Google Inc. és a Yahoo Inc. várható eredményén javító brókervélemény határozza meg, de nyilvánvaló az óvatosság, amíg nem válnak ismertté a ma esedékes foglalkoztatási adatok.

A befektetők e makroadatoktól várják, hogy világosabbá tegye, vajon lehet-e számítani a Fed kamatemelési sorozatának befejezésére. A Reuters által megkérdezett elemzők szerint decemberben 200 új munkahely létesülhetett, változatlanul 5 százalékos munkanélküliség mellett. A Goldman Sachs az eddigi 5,68 dollárról 5,75 dollárra javította a Google Inc. várható eredményét, és emelt a Yahoo Inc. 2006-os és 2007-es profitelőrejelzésén is. Ennek hatására az elektronikus kereskedésben 0,8 százalékkal emelkedett a Google, 1,8 százalékkal a Yahoo árfolyama.

Ellenerőként hathat ugyanakkor, hogy a Credit Suisse First Boston rontott a Microsoft befektetési besorolásán. Nyilvánosságra került az is, hogy az International Business Machines Corp. takarékossági okokból kiléphet egy hagyományos nyugdíjelőtakarékossági programból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!