Berta Sándor

Mobil TV-szolgáltatást indít Európában a Sony

A japán elektronikai és szórakoztató ipari konszern új szolgáltatását - a tervek szerint - tavasszal indítja be az öreg kontinensen.

A mobil TV-rendszer az Egyesült Államokban és Japánban már egy éve fogható, azonban az ott Location Free TV névre hallgató szolgáltatás jelenleg csak a WLAN 802.11a/g szabványt támogatja és csak az ezzel a szabvánnyal kompatibilis hordozható LCD-televíziókon, konzolokon és notebookokon nézhető. A Location Free TV esetében a WLAN-adapterek szolgálnak tunerként. A Sony tervei szerint a szolgáltatást jelentősen kibővítik majd, így a sugárzott műsorok Európában már akár a GSM mobiltelefonok kijelzőin is nézhetők lesznek. A vállalattól kiszivárgott információk szerint amennyiben ez a megoldás Európában beválik, úgy az Egyesült Államokban és Japánban is bevezetik.


A Sony célja, hogy e technológia segítségével egyesítse a telekommunikációt, a televíziózást és a szélessávú internethozzáféréseket. Ebben a tekintetben a japán vállalat jó úton halad, hiszen a becslések szerint az Egyesült Államokban és Japánban hamarosan már legalább százezer felhasználó fogja nézni a Location Free TV műsorait. A Location Free TV egyébként idén nem csak Európában, de Tajvanon is be fog mutatkozni.

Az persze egy másik kérdés, hogy már eddig is számos cég kacérkodott a mobil televíziózás gondolatával, ám a sok elindított projektből alig néhány váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A szakemberek szerint ennek oka abban keresendő, hogy a mai embereket még nem igazán nyűgözi le a mobil televízió, ez a folyamat azonban reményeik szerint hamarosan megváltozhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sandor92 #3
    ehh sztem lesz 3milla a legolcsóbb :S
  • Venom1986 #2
    hát nem két cent lesz azt elhiheted!
  • csari89 #1
    Ez nagyon jó! Mikorra várható? és mennyi egy ilyen?