Specker Balázs

Huawei eszközökkel újul meg Nagy-Britannia

A világ egyik legnagyobb telekommunikációs hálózati és eszközszolgáltatójának tartott Huawei bejelentette, hogy szerződést írt alá a British Telecommal, ők biztosítják a brit telekommunikációs ipar terjeszkedésének hátterét.

A cég többszörös hozzáférésű hálózatával (Multi-Service Access Network) és átjátszóival támogatja a BT 21CN (21st Century Network) hálózatát. Az előrejelzések szerint az új hálózat kiépítése akár 10 milliárd fontos kiadást is jelenthet a BT számára az elkövetkező öt évben, ám ahhoz kétség nem fér, hogy ezzel Nagy-Britannia az innovációk élvonalában találhatja magát - derül ki a BT sajtóközleményéből.

A ma megszületett egyezmény mögött kétévnyi aprólékos egyeztetés és engedélyeztetési hercehurca áll. "A 21CN-nel cégünk - támogatóink segítségével - átvezeti a világot a következő generációs hálózatok korába" - festette le az általa megálmodott jövőt Paul Rynolds, a BT nagykereskedelmi ágának vezérigazgatója. "Világszínvonalú szolgáltatóinkkal gyorsan törhetünk előre. Az első szerencsés brit vásárlók már egy éven belül élvezhetik a 21CN előnyeit" - tette hozzá Rynolds.

Edward Chen, a Huawei brit részlegének vezérigazgatója is pozitívan értékelte a fejleményeket. "Ez egy stratégiai jelentőségű győzelem volt a számárunk. Azon leszünk, hogy hozzájáruljunk egy olyan 21. századi hálózat megszületéséhez, amely az egész Egyesült Királyság javára válhat" - nyilatkozta a Chen, cége sajtóközleményében. "Nagy öröm a Huawei számára, hogy a mérföldkőnek tekinthető 21CN technológia részese lehet. Ez a megállapodás szélesebb körbe juttathatja el technikai újításainkat és azon elkötelezettségünket, hogy a partnereink igényeihez a legmegfelelőbb, személyre szabott megoldásokkal rukkoljunk elő" - mondta William Xu, a Huawei európai részlegének elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ricsip #5
    Csodálkoztam volna, ha 1 ilyen beruházásnál a cisco neve fel sem tűnik.
  • shabba #4
    A Huawei eszközök csak az access, optikai összeköttetés szakaszoknál lesznek még további 7 gyártó is jelen van a 21CN eszközbeszerzésében. Ami most történt az csak a végleges szerződés aláírása. Az hogy kik lesznek a beszállítók már idén árpisilban eldőlt és a BT nyílvánosan ki is hírdette:

    BT Selects Vendors 21st Century Network (21CN)

    Access szegmensben a Fujitsu és a Huawei, Metro szegmensben az Alcatel, Cisco, Siemens, a Core szegmensben a Cisco és a Lucent, Softswitchingnél az Ericsson, optikai átvitelnél pedig a Ciena és a Huawei fog eszközöket beszállítani.

    Egyébként a British Telecom távközlési hálózata fog megújulni, ennek a projectnek a neve a 21CN. Tovább bővítik a hálóza passzív infrastruktúráját, még több optikai szál kerül a rendszerben egyre közelebb kerülve a fogyasztókhoz. Lesz ahol egészen a fogyasztóig fog elérni, lesz ahol közel a fogyasztókhoz egy elosztószekrényig. Ott megmarad a réz az utolsó szakasznak de jóval rövidebb lesz mint most így a DSL techológiák jobban tudnak érvényesülni és jóvabb nagyobb sebességeket lehet realizálni mint most. ADSL2+ és VDSL2-t alkalmazna egy nagyságrenddel nagyobb sebesség lesz a cél mint jelenlegi up to 2Mbps.

    Ezen kívül ami lényegi változás hogy minden szolgáltatás IP alapokra kerül és teljesen megszűnik a hagyományos telefonos hálózat(PSTN). Helyette IP alapú telefonszolgáltatás lesz, adat és tv és egyéb más értéknövelt szolgáltatásokkal megspékelve.
  • dondore #3
    az fless h mr. xu egy szot sem tud angolul :)
  • Dr4gonlord #2
    Ebben az esetben, újul meg = lesz gazdagabb, azaz
    Huawei eszközökkel lesz gazdagabb Nagy-Britannia, vagy az eddigi tk. eszközeikre céloz, ahogy mondtad (a távközlési eszközöket megújítják és a Huawei lesz a szállító).
  • Seaweed #1
    Bammeg megint egy agyatlan cim....es ettol hogy fog Nagy-Britannia megujjulni?!....Talan a tavkozlesi halozata...