Berta Sándor

Internetes telefonfülkét adták át Németországban

Az első nyilvános fülkét a német-osztrák határ közelében fekvő Füssen városában helyezték üzembe, és a megnyitón kiderült az is, hogy az összes, németországi vezetékes hálózatba irányuló internetes telefonhívás ingyenes.

A kívülről piros színű és éppen ezért a brit városokban lévő társaira emlékeztető fülke a 14 350 lakosú kisváros gyalogoszónájának kellős közepén található. Külön érdekesség, hogy a telefonfülke oldalán, illetve belsejében bárki által kibérelhető reklámfelületek is fellelhetők. Egy reklámot máris elhelyeztek a helybéliek a fülkében, ez az egykori Ludwig királyt bemutató musicalt népszerűsíti. Mindez nem véletlen, hanem tisztelgés azelőtt, hogy egykor az uralkodó hozta Bajorországba az első telefonokat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A fülkét felállító artikelnetz Babel/Heiss GbR szeptemberben kísérleti jelleggel már felállított egy VoIP-telefonfülkét Pfronten városában. Mind a korábbi, mind a mostani fülkéhez a hardvereszközöket az AVM szállította, míg a hálózati szolgáltatásokért az 1&1 távközlési cég felel.

Az artikelnetz Babel/Heiss GbR egyelőre nem akart arról nyilatkozni, hogy tervezik-e és ha igen, mikor Bajorországban vagy Németország más részein hasonló VoIP-telefonfülkék felállítását, vagy hasonló készülékek elhelyezését nyilvános helyeken (könyvtárak, bevásárlóközpontok).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!