Specker Balázs

Ingyenes internetes telefonálás a Yahootól

A Yahoo új internetes telefonálási lehetőségét e-mailes és azonnali üzenetküldés szolgáltatásához kapcsolja. A kereső ígéretei szerint 180 országban lehet hívást kedvezményezni.

A meglehetősen zsúfolt VoIP forgatókönyv újabb főszereplővel bővült. A Yahoo szolgáltatása a jelek szerint néhány vonatkozásban olcsóbb, mint a webes telefonálás zászlóshajójának tekinthető Skype. Ezzel újabb szög került a hagyományos telefonrendszerek koporsójába. A PC-ről PC-re való telefonálás ingyenes lesz a Yahoo felhasználók között. A Phone Out (kitelefonálás) opció révén az amerikai felhasználók PC-ikről a hagyományos telefonhálózatokba a kezdeményezhetnek hívásokat. A kontinensen belüli beszélgetésekért egy centet kell majd fizetni. Körülbelül kétszer ennyibe fog kerülni, ha valaki más országokba szeretne telefonálni - áll a PC Pro oldalán.

A szolgáltatás és a Yahoo többi ajánlata közti kapcsolat technikai hátterét a cég által tavaly felvásárolt Dialpad csapata tervezte. A Phone In (behívás) szolgáltatás - amely segítségével, bárki hívásokat fogadhat hagyományos készülékekről - körülbelül 30 dolláros évi előfizetési díjért érhető el - írja a ZDNet. Az óriáscég már korábban is kínált lehetőséget az internetes telefonálásra IM szolgáltatásán keresztül, ám a szerdai bejelentéssel úgy tűnik, végérvényesen letette a Yahoo a voksát a VoIP mellett.

Jópár cég csatlakozott a VoIP-szintérhez az elmúlt hónapokban, még nagyobb nyomást gyakorolva a hagyományos vezetékes telefontársaságokra, amelyek szintén igyekeznek nyitni a technológia felé. Az internetes telefonpiacot a nemrég eBay-tulajdonba került Skype uralja, több mint 68 millió felhasználójával szerte a világban. A Vonage és az AOL Time Warner is kínálnak fizetős internetes telefonállási lehetőséget, mindkét cég állítja, már túl van az egymilliomodik előfizetőjén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #9
    Háá, így már lehet használni ingyen is a yahoo-t pop3-al :)). FetchYahoo
    YPops
  • pemga #8
    Hmm, magyar mobilt $0.30-ért (~ 65Ft) lehet hívni, ugyanez Skype-val 50Ft. (Bruttó árak.)

    Yotsee, hogy csinálod, hogy ingyenes a levelek letöltése? Mi a titok? :).
  • yotsee #7
    No-no... a felelőtlen kijelentéseket mellőzzük! Javasolnám, hogy inkább kérdezzünk... a Yahoo elsősorban az amerikaiaknak szól, de egészen jól testreszabja a szolgáltatásait az európai felhasználóknak is. Téves, hogy a levelek letöltéséért fizetni kellene. én 1994 óta használom, és az elsők között volt aki 1GB tárhelyet adott ingyen. Továbbá az örök sokadik sem érvényes állítás. Nem néztem statisztikákat, csak hallom, hogy a Google konkurrense. Nos a gugli fittyet hány a sokadikokra...
  • eminemboy #6
    Na eszt elkellen-e magyarazni:D
  • rigidus #5
    1. BT Yahoo! vajon ad-e ilyen szolgaltatast?
    2. GNU/Linux-ra lesz-e tamogatasa?
  • smv #4
    A Yahoo az valahogy örök sokadik... De szerintem bárhogy vergődik ott is marad.
  • echo #3
    basszus a yahoo-nám, még a levelek letöltögetése sem megy ingyenesen...
  • Caro #2
    bazze, azzal régebben mo.-t is ingyen lehetett hívni, már nem.
  • Caro #1
    Ott a voipbuster.