Berta Sándor

Feltörték a Mac OS X legújabb változatát is

Az Apple-nek igen csak meggyűlik a dolga mostanában a crackerekkel. Az amerikai vállalat egyelőre tehetetlen.

Mint ismeretes, legutóbb éppen a Mac OS X operációs rendszer x86-alapú rendszerekhez készült fejlesztői változatát törték fel ismeretlenek és ez a verzió hetekig elérhető volt az interneten. Kiderült, hogy a Mac OS X akár egy Intel Pentium számítógépen is tökéletesen futtatható. Az eset után az Apple bejelentette, hogy a jövőben jobban fog ügyelni a biztonsági hiányosságokra.

Nos, úgy tűnik, van még mit tanulniuk a cég szakembereinek, ugyanis nemrég megjelent az interneten a hír, hogy egy Maxxuss nevű hackernek sikerült feltörnie a Mac OS X operációs rendszer x86-os változatának legújabb, 10.4.3-as változatát. A hacker el tudta érni, hogy az operációs rendszer egy nem Macintosh számítógépen is működjön, sőt állítólag sikerült a hardverkövetelményeket is az eredetiekhez képest lejjebb vinnie.

Az Apple-nek tehát előbb-utóbb tényleg lépnie kell és inkább előbb, mint utóbb. Különben semmi sem lesz a hackerbiztos Mac OS X-tervéből...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #7
    Szerintetek is van összefüggés a proci átállás és a hacker tevékenység növekedése között?
    Amúgy Mac az isten, csak nem megy rajta az a 90000000 játék, ami pc-n :)
  • RedStorm #6
    bunny:
    Ha ismernéd az Apple terveit tudnád ,hogy mivel a Mac mindig egy megszabott Hardwarre készül ezért nem kell csak az adott cucc driverét megírni.Ezért nem lesz soha instabill mert azt kurva jól megírják. A Mac OSX X86 pont olyan jó lesz mint a ppc.s ugyanis ez a verzió is csak egy bizonyos hardwaren fog futni. Hiába nyomod majd fel a pcdre a tört verziót attól az még nemigen lesz valami elképesztő. Na sokan ezt nem értik!
  • scooterbr #5
    Legalább ingyen volt nekik
  • mousee #4
    hehe :DDD Almáék megspóroltak egy platform átírást :))
  • exidoor #3
    vajon megy amd-n is?
  • pafi #2
    "Kiderült, hogy a Mac OS X akár egy Intel Pentium számítógépen is tökéletesen futtatható."
    lol
  • bunny #1
    Hát igen, most hogy kiléptek a saját védett kis világukból, megkapják a magukét. A következő lépés majd az lesz, hogy elkezdenek írogatni mindenféle drivereket az osX alá, és pont annyira lesz instabil mint egy windows.
    Aztán majd meglátjuk az apple fan-ok arcát, amikor rádöbbennek, hogy milyen az, amikor az ember oprendszerét outsiderek kódjai instabilizálják. És ezzel nem Billy boy-t akarom védeni...