Cseh Dániel

Digitális kereső tükörreflexes gépekre

Az SLR gépeknek felépítésükből adódóan van egy nagy hátrányuk kompakt társaikhoz képest. Ezen segít a Zigview-R.

Míg utóbbiaknál a hátsó LCD élőképet is szolgáltat - ami elforgatható kijelző esetén nagy szabadságot jelent a fotók elkészítésénél -, addig cserélhető optikás gépeknél csak a keresőbe belenézve láthatjuk mi is fog rákerülni a kész képre.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ez főleg talajközeli makrófelvételek készítésénél földön fetrengést jelent, vagy másik végletként fej fölül tömeget fotózva csak saccolhatjuk a képkivágást. Analóg fotózásból ismert megoldás a problémára a szögkereső, ennek digitális újragondolását készítette most el egy dél-koreai cég.


A Zigview-R kissé kínaipiacos bóvli hangulatot áraszt dizájnjával és büszke feliratával (hátha a fotós elfelejti mi is ez a cucc a táskájában). Ennél komolyabb negatívum, hogy a 200 fontba kerülő készülék legfontosabb paraméterét, a 2"-os LCD felbontását sajnos nem közli a gyártó.


Mellékelt adapterrel a legtöbb analóg és digitális gépre felhelyezhető a kereső, és az alapvető funkcióján túl használhatjuk kábeles távkioldónak is (kompatibilitási lista a gyártó oldalán). Ebben viszont kifejezetten erős, tud többek között előre meghatározott ideig exponálni (1 másodperctől 23 óráig), tág határok közt beállítható időintervallumon belül (akár 10 nap) sorozatot lőni, valamint a kilenc mezőre felosztott keresőkép világosságának változásait figyelve mozgásdetektorként is működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • KM #8
  Már miért ne közölné?

  Zigview R
  Image Sensor 1.3M pixel CMOS sensor
  Display Color TFT LCD (176 x 220 x RGB)
  External Power DC 5V (AC power adapter)
  Built-in Battery Rechargeable Lithium Polymer Battery
  Time to charge 3 hours from empty to full
  Operating Duration 6 hours when it is fully charged (varies upon conditions and operations)
  AC Power Adapter Input voltage 100V ~ 240 V, Output voltage DC 5V
 • GregSB #7
  "Ennél komolyabb negatívum, hogy a 200 fontba kerülő készülék legfontosabb paraméterét, a 2"-os LCD felbontását sajnos nem közli a gyártó."


  LOL, prefesszionális kiegészítő :D
 • Cheky #6
  "Míg utóbbiaknál a hátsó LCD élőképet is szolgáltat - ami elforgatható kijelző esetén nagy szabadságot jelent a fotók elkészítésénél -, addig cserélhető optikás gépeknél csak a keresőbe belenézve láthatjuk mi is fog rákerülni a kész képre.

  Ez főleg talajközeli makrófelvételek készítésénél földön fetrengést jelent, vagy másik végletként fej fölül tömeget fotózva csak saccolhatjuk a képkivágást"

  Szivesen... :)
 • Gabo #5
  A tükörreflexes gépeknél nincs élő kép a hátsó kijelzőn. Ennek pedig az az oka, hogy a gép érzékelőjére csak az expozíció pillanatában jut el a fény.
  A fotó megkomponáláshoz a keresőt kell használni. Ezzel a keresővel egy tükör rendszer segítségével lényegében az objektíven nézel keresztül. Magyarul ugyan azt látod, mint amit a gép is lát. Az expozíció pillanatában a gép ezt a tükröt felcsapja az objektív mögül és így szabaddá teszi a fény útját az érzékelő lapka felé. Innen ered ennek a rendszernek az elnevezése is.
  A digitális tükörreflexes gépeknél a hátsó kijelző alap esetben a gép beállításainak kiírására és az elkészült képek visszanézésére szolgál.
 • OMax #4
  oooh en most nem ertem, nem ertek hozzam de a tukorreflexes kepernyojen mit lat az ember hanem a keszulodo kepet? s akkor meg minek ez. a kepen lathato gepnek is van hatul kijelzoje. Sorry ha hue vaok
 • Cat 02 #3
  exponálni (1 másodperctől 23 óráig)

  :D:D:D ilyen gépem lenne :P
 • KM #2
  De hasznos...
 • Loál János #1
  Spanyolviasz.