SG.hu

Érintés nélküli fizetésfejlesztés a VISA-nál

A Visa az idei, november 15 és 17 között megrendezett párizsi "Cartes" bankkártya konferencián számolt be arról a globális érintés nélküli fizetéshez kapcsolódó fejlesztésről, amelyet a napokban léptetett életbe.

Az új fejlesztésnek köszönhetően egyrészt a Visa kártyabirtokosok a jövőben világszerte használhatják érintés nélküli fizetésre alkalmas kártyáikat, másrészt a kártyakibocsátók rugalmasabban igazíthatják majd tevékenységüket a helyi piaci igényekhez. A fejlesztés emellett kiegészítő biztonsági lehetőségeket is nyújt, és fokozott teljesítményt jelent a tranzakciók gyorsabb lebonyolítása érdekében.

Az új rendszer kompatibilis a már piacra dobott és a még fejlesztés alatt álló Visa érintés nélküli kártyaprogramokkal egyaránt. A kártyák alkalmasak mágnescsíkos terminálon történő fizetés lebonyolítására, illetve megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amelyeknek a globális EMV szabvány szerinti fejlettebb chip és smart kártyák is eleget tesznek. Az új fejlesztés támogatja továbbá az összes fizetési platformot - a hitelkártyákat, a betéti kártyákat és az ún. 'prepaid' kártyákat is.

"Világszerte több millió érintés nélküli kártya jelzi, hogy a Visa egy olyan globális érintés nélküli platformot fejlesztett ki, amely a számos országban és régióban életbe léptetett programok tapasztalatán alapul" - mondta Gaylon Howe, a Visa International fogyasztói termékplatform részlegének alelnöke. "Ennek az új fejlesztésnek a segítségével a kártyakibocsátók és a kereskedők képessé válnak globális együttműködésre alkalmas érintés nélküli megoldások bevezetésére, miközben tevékenységük rugalmassá, biztonságossá és nagyobb hatásfokúvá válik. Ez azt jelenti, hogy az érintés nélküli kártya - kibocsátási helyétől függetlenül - világszerte ugyanolyan kényelmesen alkalmazható, sok helyen elfogadott fizetési mód lesz a jövőben."

A Visa legelőször 2002-ben számolt be érintés nélküli technológiával kapcsolatos fejlesztésről, elsősorban a helyi piacokon mutatkozó igényekre és lehetőségekre összpontosítva. Miután egyre több tapasztalatot szerzett számos hasonló program kapcsán, a Visa korszerűsítette fejlesztési irányát, hogy hatékony iránytűként jelezhesse a pénzügyi intézmények és a kereskedők számára az egymással együttműködő programokhoz vezető utat. A fejlesztés rugalmasságot biztosít, hiszen a kibocsátók figyelembe vehetik helyi piacuk sajátosságait, miközben a globális együttműködés lehetősége is biztosított. Az új irányvonal az eddigieken túl magasabb fokú biztonsági lehetőségeket, hatékonyabb kártya- és adatvédelmet is nyújt.

A fejlesztés ugyancsak fontos jellegzetessége, hogy a kártya és a terminál közötti kommunikáció korszerűbbé vált, ami gyorsabb tranzakció időt eredményez. Ennek köszönhetően, az érintés nélküli fizetési mód ideális egyrészt az olyan kis tranzakciós összegeket jelentő közegekben, ahol a gyorsaság a legfontosabb - például parkológarázsok, gyorséttermek és hagyományos kisboltok -, másrészt nagy értékű vásárlások esetén, ahol a PIN vagy az aláírás használata mellett, ez az opció is kényelmes fizetést és fogyasztóvédelmet jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!