MTI

Együttműködik a cseh és a magyar fogyasztóvédelem

Együttműködési megállapodást kötött Prágában a Cseh Kereskedelmi Felügyelőség (COI) és a magyar Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FF) - közölte pénteken a COI szóvivője, Miloslava Fléglová.

A megállapodást abból az alkalomból kötötték meg, hogy Geri István, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség igazgatója háromnapos látogatást tett Csehországban. "Az együttműködés hozzá fog járulni az operatív információcseréhez a szomszédos országok piacain történtekről, ami hatékonyabbá teheti az ellenőrző és a felügyelői tevékenységet különösen a termékek biztonságossága terén, s természetesen elősegíti a fogyasztók érdekeinek jobb védelmét" - magyarázta a szóvivő. Megjegyezte, hogy a COI hasonló együttműködési megállapodást kötött már a Szlovák Kereskedelmi Felügyelőséggel is.

A cseh és a magyar fogyasztóvédelmi szervezet az információcserén kívül szakértők cseréjével is számol, hogy azok a helyszínen ismerhessék meg a másik fél konkrét tevékenységét és tapasztalatait. A COI az idén 44 058 ellenőrzést végzett, s azok 33 százalékánál hiányosságokat, a szabályok, előírások megsértését tapasztalta. A január-szeptemberi időszakban kirótt büntetés összege 24,3 millió koronát tesz ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • avman #1
    csehországban is van misztrál?