SG.hu

Speciális telefonokat készítettek a téli olimpiára

A Samsung növeli technológiai támogatását a 2006-os Torinói Téli Olimpiai Játékokra és az Olimpiai Fáklyás Futásra.

A Samsung 8000 darab, erre az alkalomra kifejlesztett "WOW" technológiával ellátott mobiltelefont szállít a 2006 februárban kezdődő Téli Olimpiai Játékokra Torinóba. 100 napon belül kezdődnek a 2006-os Torinói Téli Olimpiai Játékok, melyet Földünk minden sportszerető rajongója nagyon vár.

"Készen állunk és izgatottan várjuk, hogy segíthessünk a partnereinknek, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság-nak és a Torinói Olimpiai Szervező Bizottság-nak, hogy sikeresen bonyolítsák le a 2006-os téli olimpiai játékokat, mint minden idők legsikeresebb sporteseményét, ami valaha volt" - mondta Jong Yong Yun, a Samsung alelnöke és vezérigazgatója. "Már számoljuk visszafelé a napokat. Izgatottan várjuk a december 8-án induló Olimpiai Váltófutást, melynek keretében az olimpiai láng keresztül halad Olaszország területén, hogy népszerűsítse és terjessze az olimpia szellemiségét és eszméjét."

A 2006-os Torinói Olimpiai Játékokra a Samsung megemelte a támogatásra szánt mobil telefonjainak számát, amit a szervezők, az alkalmazottak, az önkéntesek, sportolók és a média számára kíván biztosítani, összesen 8000 darabot. November végére a Samsung befejezi a vállalat zászlóshajójának számító SGH-D600 mobil telefonok szállítását, mely a legfejlettebb csúcstechnológiájú információs rendszerrel, a WOW-val (Vezeték nélküli Olimpiai Kommunikáció, Wireless Olympics Works) rendelkezik.

A WOW rendszer ellátja a hivatalos személyeket a legújabb és legaktuálisabb percre pontos információkkal, és szolgáltatásával biztosítja a Játékok zavartalan lebonyolítását az olimpia ideje alatt. A Torinói Olimpiai Játékok munkatársai hozzáférhetnek az ütemtervekhez, a játékok változó eredményeihez, frissíthetik az aktuális éremtáblázatot, rendelkezésükre áll az érmet nyerő sportolók összes adata, megkapják az időjárásra és helyszínekre vonatkozó információkat, a Torinói Olimpiai Szervező Bizottság pedig csoportos üzeneteket küldhet a pályákon tartózkodó szervezőknek.

"A Torinói Olimpiai Szervező Bizottság nagyra értékeli a Samsung elkötelezettségét, hogy tovább erősítse az olimpiai játékokat vezető technológiájával" - mondta Valentino Castellani, a Torinói Olimpiai Szervező Bizottság elnöke hozzátéve, hogy " a Samsung telefonok technológiája képes lesz arra, hogy több ezer alkalmazott és önkéntes kommunikáljon egyszerre, gyorsan és hatékonyan a játékok sikeres lebonyolítása érdekében."

A Samsung felajánlotta vezeték nélküli speciális WOW telefonjait a futásban résztvevő szervezőknek is. A hazánkat képviselő Olimpiai Váltófutó csapat tagjai többek között Béres Alexandra, korábbi fitness világ-, európa-, és magyar bajnok , újabban pedig háromszoros curling magyar bajnok sportoló, valamint Gyulai Miklós, a Magyar Bob Válogatott alapító tagja, illetve Pásztory Dóra, paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő, korábbi világcsúcstartó, aki jelenleg a Magyar Paraolimpiai Bizottság szóvivője. A csapat tagja Papp Béla, a Ringier Kiadó ügyvezető igazgatója, valamint Papp Eszter és Rajnai Tamás is, akik a "Ki vigye a lángot?" kampány nyertesei - mindannyian január 28-30-án futják le a számukra kijelölt távot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!