Berta Sándor

Online rádió háziállatoknak

Macskák, kutyák, tengeri malacok és más háziállatok figyelem! Megkezdte működését a csak nektek szóló dogcatradio.com nevű online rádió. Az egyelőre csak angol nyelven elérhető műsor legnépszerűbb számának Elvis Presley Hound Dog nevű dala számít.

A rádióállomás csak az interneten keresztül sugározza a műsorát és kizárólag háziállatoknak. A cég júniusban indította el a próbaadását és rövid időn belül óriási népszerűségre tett szert nem csak az Egyesült Államokban, de világszerte. S hogy mi az oka a gyorsan jött népszerűségnek? Nos, sok szakember szerint a különböző dalok és az olyan üzenetek, mint "Ne bántsátok a postásokat, hiszen ők csak a leveleket hozzák" nyugtatólag hatnak a háziállatokra.

"Az adónak hetente 8000 állandó hallgatója van. De ez még közel sem a csúcs. Volt olyan nap is, amikor egyszerre 130 ezer hallgatónk volt. Igaz akkor majdnem összeomlott a szerverünk" - mondja Adrian Martinez, a rádió alapítója. A dogcatradio.com helyi idő szerint hajnal négy és este 21 óra között sugározza a műsorát - kizárólag élőben, és zeneszámokat egyelőre csak a gazdik kérhetnek. Külön gondolnak a spanyol ajkúak háziállataira is, akiknek beiktattak egy spanyol nyelvű órát.


Martineznek hat kutyája, két macskája és egy kis lemezkiadó cége van. A rádió elindításának ötlete a macskák egyikétől, Snickerstől származik, aki szabályosan megőrült, amikor a férfi bekapcsolta a rádióját. Snickers egyébként a 80-as évek zenéjét szereti, például Eddie Money Take me home tonight című számát. De kedvelt még Dionne Warwicks That's what friends are for és Baha Men Who let the dogs out című száma is. A legnépszerűbb azonban kétségtelenül Elvis Presley Hound Dog című dala.

"A rádió megnyugtatja az állatokat és eltereli a gondolataikat, segít például átvészelni nekik azt az időt, amikor nincs otthon a gazdájuk és szomorúak" - nyilatkozta Dr. Larry Family állatorvos, akinek a rendelőjében is ez az adó szól. "Az állatok, ahogy belépnek és meghallják az adót megnyugszanak és még a legidegesebb állat is hagyja magát kezelni vagy műteni" - állítja az orvos. A műsorból nem hiányozhatnak a kihelyezett élő műsorok sem, amikor Martinez és kollégái a kedvelt állatsétáltató helyeken táboroznak le és onnan szól a dogcatradio.com.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #9
    A gazdiknak is szól. Egyébként tényleg vannak zenék, amik nagyon zavarják az állatokat, meg olyanok, amik megnyugtatják. (Néhány cuccot [chillout műfajból] egész figyelmesen hallgat az egyik macskám. :) ) De azt valahogy nem hiszem, hogy ez a szövegen múlna. :P (Esetleg a "belekódolt" érzéseken, de nem az értelmén.) De ráadásul a fentiek valami rockzenék lehetnek, nos nem épp a rock a kedvencek kedvence. Inkább esetleg egyes gazdiké.
  • Hegyikecske #8
    micsoda hülyeség... mondjuk h nem fizetős így csak nevetek rajta :) Bár azé érdekes ha ezt a kutyák hallgatnák (akiknek ugye jobb a hallásuk) mit szólnának a még az én fülemet is sértő 56/22es hangminőséghez...
  • Pheel #7
    Multicastról hallottál már? És elosztott rendszerekről? Meg lehet valósítani, de én is valószínűbbnek tartom, hogy egy évben van annyi hallgató, és nem egyszerre.
  • Adam II #6
    Ez akkora baromság. Én nem becsülöm le az állatokat és biztos hatással van rájuk is a zene de amikor az ember kitalálja ,hogy a kutyák biztos a Who let the dogs out című dalt szeretik mert az kutyákról szól hát az egyenesen röhej.
  • PyRex #5
    Neked lehet, nekem nem szar :)
  • PyRex #4
    Számold már ki... 4160Mbit??? egyszerre? Egy nonprofit szolgáltatónak? Tudod, hogy az USA-ban mennyibe kerül 100mbit KORLÁTLAN szerverhosting??? Na mindegy, biztos jobban tudod. :) Csak még annyit, hogy nincs az a gép, ami elbírna 130 ezer hallgatót egyszerre. Ráadásul ha összesen van hetente 8 ezer, akkor hogyan lehet 130 ezer egy adott pillanatban? :) Meg érdemes egy shoutcas.com -ot megnézni, hogy a világ legnagyobb rádióinak mennyi a hallgatottsága egy adott pillanatban...
  • HuAn82 #3
    "mert már lassan 4 éve hasonló szolgáltatásokkal foglalkozik a cégünk"

    eh...szar ügy.
  • Cat #2
    hát nemtom

    http://www.morusarecords.com/dpress.htm

    lehet hogy a ti cégeteknek is be kellene kerülni a Timesba, meg dallasi, chicagoi ujságokba
    azokat többmillió ember olvassa, szóval nem lehetetlen, hogy mondjuk miután lehozzák a yahoon, hirtelen odateker egyszerre többszázezer ember. Kicsit mások kinnt az arányok mint itthon.
  • PyRex #1
    "Volt olyan nap is, amikor egyszerre 130 ezer hallgatónk volt."

    Hmm. 130 ezer... Egyszerre...? GIGALOOOOL! A világ legnagyobb netrádióinak van az ÖSSZES csatornáján egyszerre (egy pillanatban) kb. 20 ezer... Nemtom honnan szedték hozzá a 4160Mbit-es sávszélességet... Pláne, hogy olyan szinten gagyi a site, meg az egész, hogy nagyon nonprofitnak tűnik a dolog. Ja és azért érint ennyire érzékenyen, amikor ekkora baromságokat olvasok, mert már lassan 4 éve hasonló szolgáltatásokkal foglalkozik a cégünk, szal. no comment...