MTI

A Siemens kiszemelte a Legrandot?

A Siemens német elektronikai világcég megvásárolná a Magyarországon is társasággal rendelkező és ott félezer főt foglalkoztató Legrand francia elektronikai csoportot.

Erről a Financial Times Deutschland című lap számolt be a napokban, ám a Siemens nem volt hajlandó kommentálni a hírt. A Legrand fő tulajdonosa a Kohlberg Kravis Roberts (KKR) nevű cég. Állítólag erre, a Legrand adósságaival együtt, mintegy 7 milliárd eurót áldozának.

Az üzlet számos nehézségbe ütközne, vélik a sajtójelentések. Elsősorban az EU vétózhatja meg, mint ahogy tette akkor, amikor a Legrandot az ugyancsak francia Schneider elektronikai csoport akarta megszerezni. A másik gond, hogy a Legrand a jövő év elején a tőzsdére szeretne menni, valószínű, hogy emiatt is ellenállásba ütközne az új német vevő felvásárlási lépése. A Siemens már 2001-ben is próbálkozott a Legrand megvásárlásával, de az üzletet elutasította a cég menedzsmentje, a francia állam és közvélemény nyomásától támogatva.

A korábbi felvásárlási kísérlet tehát kudarcot vallott, bár később az EU Bírósága belement volna a Legrand eladásába a Schneider részére, de addigra, 2002-ben a KKR a francia Wendel befektetési csoporttal megvette már a Legrandot, igen kedvező áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!