MTI

Hétszeres eredménynövekedés a Google-nál

A vezető internetes keresőszolgáltatás, az amerikai Google adózott eredménye a szakértők által vártnál nagyobb mértékben, hétszeresével nőtt az év harmadik negyedében.

Harmadik negyedévi adózott eredménye 381,2 millió dollár, részvényenként 1,32 dollár lett, az egy évvel korábbi 52,0 millió dollár, részvényenként 19 cent után. A szakértők véleményének az átlagában 1,22 dollár részvényarányos eredmény szerepelt. Az egyszeri tételek nélküli eredmény 1,51 dollár volt részvényenként, az elemzők 1,36 dollárra számítottak.

A Google bevétele 96 százalékkal, 1,58 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 805,9 millió dollárról; a szakértői várakozás átlaga 1,46 milliárd dollár volt. A bevétel gyakorlatilag 100 százaléka reklámeladásból származott. A tőzsdeidőn túli kereskedésben a Google árfolyama 7,5 százalékkal 326,08 dollárra ugrott. Az RBC Capital Markets elemzője szerint a Google tovább növelte piaci részesedését valamennyi vetélytársával szemben.

Terjeszkedésének egyik jele, hogy a Google 4989 embert foglalkoztatott szeptember végén, 19 százalékkal többet június végéhez képest. A Google részvényét 14 hónapja vezették be, azóta az árfolyama 339 százalékkal nőtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!